• DOLAR 32.49
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2490.81
  • ...
Gaziantep`te ilk 5 ayda 297 kişi uyuşturucudan tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te bu yıl içerisinde uyuşturucu ticareti ve imalatına yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 550 şüpheliden 297'si tutuklanarak cezaevine konuldu. Operasyonlarda 1 ton 425 kilo 382 gram esrar maddesi ele geçirdi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu yılbaşından itibaren eğitimli köpeklerin de kullanıldığı operasyonlarda, 1 ton 425 kilo 382 gram esrar, 3 kilo 548 gram eroin, 12 bin 562 uyuşturucu hap, 18 kilo 572 gram metamfetamin, 1 kilo 297 gram bonzai, 22 tabanca, 2 tüfek ve 181 fişek ele geçirildiği belirtildi.

Operasyonlarda, uyuşturucu imalat ve ticareti yaptığı için gözaltına alınan 550 şüpheliden 297'sinin tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtilen açıklamada, çevre illerden de kente uyuşturucu madde sokmak isteyen araç ve kişilerin yapılan detaylı çalışmalarda yakayı ele verdiği, uyuşturucu tacirlerinin zula olarak tabir edilen gizli bölmeleri ise tek tek tespit edildiği bildirildi.

Hassas burunlu narkotik köpeklerin yardımıyla araçlardaki yedek lastik içerisi (stepne), ses sistemi içerisi, araç torpidosu, vites kolu bölmesi ile bazı meslek dalları görünümlü araçlarla da uyuşturucu sevkiyatının önlendiği kaydedildi.

Öte yandan, son aylarda meydana gelen 11 ayrı kapkaç olayının şüphelisi oldukları gerekçesiyle 2 kişi, yakalandı.

Son aylarda meydana gelen 11 kapkaç olayıyla ilgili başlatılan çalışmalarda olayların meydana geldiği bölgedeki güvenlik kameraları incelendi. Yapılan inceleme sonunda da motosikletle kapkaç yapan şüphelilerin M.B ve H.Y olduğu belirlendi.

Adresi saptanarak gözaltına alınan ve sorgulanan şüphelilerin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir