• DOLAR 32.315
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2291.07
  • ...
Bakan Avcı Diyarbakır`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümet tarafından Diyarbakır`da yürütülen çalışmaları yerinde izlemek için kente gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kentteki turizm olanaklarını ve dışarıya tanıtımın yapılabilmesi için imkânlar oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

Sur ilçesinde bulunan İçkale müzesindeki şeref defterini imzaladıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, Diyarbakır`ın Turizm açısından elverişli olmasına rağmen bu güne kadar değerlendirilmediğini söyledi.

Öncelikli olarak kültürel ve turizm alanındaki çalışmalarda bulunduklarını söyleyen Avcı,  "Hükümet faaliyetlerini, yatırımlarını, projelerini, yerinde görmek, nerede ne işimiz daha fazla, neleri yapmamız gerekiyor diye bugün Diyarbakır'da geldik. Öncelik, kültür ve turizm alanındaki faaliyetlerimizdir. Diyarbakır, olağanüstü kültürel ve turizm potansiyeline rağmen maalesef bugüne kadar gereği gibi değerlendirememiş şehirlerimizden biridir. Bu, aslında Türkiye'nin genel sorunudur. 80'li yıllardan beri özellikle turizmde deniz, kum, güneş üzerinden dünyanın 6'ıncı büyük destinasyonu haline gelmiş. Türkiye, sadece deniz kum güneşten ibaret değildir. Aklınıza gelebilecek bütün turizm türlerinden Türkiye olağanüstü bir potansiyele sahiptir." dedi.

"Diyarbakır Türkiye'nin incisidir"

Diyarbakır Turizmde Türkiye`nin incisi olduğunu ifade eden Avcı, konuşmasının devamında şunları söyledi:

 "Diyarbakır bu bakımdan da sadece bölgenin değil Türkiye'nin incisidir. Bütün alanlarda büyük bir potansiyele sahiptir. Alt yapısı itibariyle de imkânlara sahip. Tek eksiğimiz burada algı meselesidir. Türkiye genelinde olduğu gibi algıyı Diyarbakır'da yeterince iyi yönetemediğimiz için önce bu potansiyelin kendimiz pek fazla farkına varmıyoruz. Kendi sahip olduğumuz bu büyük imkânları zenginlikleri maalesef kendimiz tanımıyoruz. Başakların tanıması da yeterli olmuyor. Bu seyahatimiz incelememizi, istişaremizi özellikle Diyarbakır'ın sahip olduğu güncel ve turistik potansiyeli hem yurt içinde hem yurt dışında daha fazla tanınması için neler yapabiliriz, neler yapmalıyız diye bir fırsat olarak değerlendiriyoruz."

Diyarbakır`daki çukur siyaseti sonrası meydana gelen olaylara değinen Avcı, "Terör tarihe düşmandır, kültüre düşmandır, ortak hafızaya düşmandır. Ama çok şükür devletimiz milletimizle birlikte elbirliğiyle terörün Diyarbakır`ın kültürüne, medeniyetine verdiği bu büyük tahribatın çok kısa zamanda onarılıyor. Peş peşe müzelerimiz konaklarımız camilerimizi kiliselerimizi onarıyoruz. Ve tekrar halkımızın hizmetine açıyoruz." dedi.

Diyarbakır'ın tarihi birikimini Türkiye tanıtmak istediklerini belirten Avcı, "İnşallah bu faaliyetlerimizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Kültür ve Turizm Bakanlığımız başta olmak üzere bakanlıklarımız ortak çalışmalarıyla inşallah Diyarbakır tekrar tarihine, kültürüne ve birikimine yaraşır bir biçimde bütün Ortadoğu`nun incisi olmaya devam edecektir. Özellikle gençlerimize, çocuklarımıza inşallah Diyarbakır`ın o büyük birikimini her alanda yaptığımız çalışmalarla konserlerle, tiyatrolarla sergilerle, konferanslarla, sempozyumlarla ve gezilerle bütün Türkiye`den gelecek olan gençlerimize tanıtacağız. Tam bir seferberlik ruhuyla çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir