• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
Zeynel Abidin Türbesi`nin çevre düzenlemesi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman`a 15 km uzaklıkta kırsal alanda bulunan manevi önderlerden Zeynel Abidin Hazretlerinun metfun olduğu türbesinin çevre düzenleme çalışması Adıyaman Valiliği tarafından bitirilerek hizmete sunuldu.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Avukat Sami Işık`la birlikte İller Bankası tarafından tahsis edilen ödenekle Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale edilerek türbe çevresinin tamamı bakım ve onarımdan geçirilerek tamamlanan Zeynel Abidin Türbesi'nde incelemelerde bulundu.

İki ay önce çalışmalara başladıklarını ve Ramazan ayı ile birlikte Zeynel Abidin Hazretleri Türbesinin çevre düzenlemesi yapılarak vatandaşların ziyaretine daha bakımlı bir şekilde açıldığını kaydeden Vali Abdullah Erin, "Yapılan çalışmalarla türbenin etrafı kilitli parke taşıyla güzelleştirilirken, alana kurban kesim yerleri, lavabolar ve çeşmeler yapıldı. Ayrıca türbenin bulunduğu alan ve çevresine kamelyalar ve banklar monte edilerek, ziyaretçilerin burada daha güzel ve daha rahat vakit geçirmeleri sağlanmış olacak. Son yapılan çalışmalarla vatandaşlarımız buraya geldiklerinde türbe ziyaretlerini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmiş olacaktır." dedi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir