• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Batman`da Kur`an ziyafetine davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da Kur'an Nesli Platformu tarafından yarın "Kur'an Ziyafeti" programı düzenleniyor. Platform tarafından yapılan açıklamada, Gültepe Su Parkı'nda düzenlenecek programa bütün Batman halkı davet edildi.

Gültepe Mahallesi'ndeki Gültepe Camisi'nde saat 21.30'da kılınacak teravih namazının ardından başlayacak programda Hafız Şeyh Münir Abdulcevad, Hafız İbrahim Halil Yakut ile Hafız Muhammed Ali Çağlayan Kur'an-ı Kerim okuyacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kur'an Nesli Platformu Koordinatörü Mehmet Emin Sütçü, Kur'an-ı Kerim'in insanlığa hayat rehberi olarak gönderildiğini belirtti.

Sütçü, "İnsanlığa hayat rehberi olarak gönderilen yüce kelam Kur'an-ı Kerim'in mübarek Ramazan ayında indirilmiş olması bu aya farklı bir anlam yükleyerek, adeta bu ayı taçlandırmıştır. Sayılı günlerden ibaret, başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan bu mübarek aydan ziyadesiyle istifade etmemiz gerekmekte ve son fırsat bilerek bu mübarek Ramazan ayının her anını ibadetle, zikirle ve dua ile geçirebilmeliyiz." dedi.

İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran Kur'an-ı Kerim'in bu ayda daha çok okunması gerektiğini kaydeden Sütçü, şu ifadeleri kullandı: "Manasını ve bize mesajlarını anlamak için gayret edilmelidir. Camilerimiz ve evlerimiz birer Kur'an mektebi haline gelmelidir. Her anne-baba birer Kur'an mübelliği olarak hareket etmelidir. İnsanlığın hidayet rehberi olan Kur'an-ı Kerim'i okumaya, anlamaya ve hayatımıza yön verecek bir anlayışla yeniden ona sarılmaya her zamanınkinden daha fazla ihtiyacımız var. Zira bu karanlık asırda insanlar azgın nefislerinin ve bitip tükenmez arzularının esiri haline gelmişlerdir. Haram işlemek aleni hale gelmiş, zulüm, tuğyan ve ifsat gündelik hayatın akışı içinde sıradan hale getirilmiştir."

Nefsin ve batılın bataklığından kurtulup, insanın fıtratına uygun olan nurlu aydınlıklara kavuşabilmenin Kur'an-ı Kerim'in baş tacı edilmesiyle mümkün olduğuna değinen Sütçü, "Kur'an Nesli Platformu olarak toplumumuzun Kur'an'la yeniden hayat bulması en büyük arzumuzdur. Kur'an'i bir kardeşliğin toplumda yeniden inşası gerçek hedefimizdir. Bu vesileyle kelamların en güzeli olan Kur'an-ı Kerim'i güzel sesli hafızlarımızdan dinlemek ve Kur'an ayı olan bu Ramazan ayında halkımıza Kur'an ziyafeti vermek adına bu cuma gecesi Gültepe Su Parkı'nda bir etkinlik düzenliyoruz. Meşhur hafızlarımızın yer aldığı bu muhteşem Kur'an ziyafeti etkinliğimize yediden yetmişe, bay ve bayan tüm Batmanlıları davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir