• DOLAR 32.314
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2279.904
  • ...
Kardeş belediyeye cenaze aracı desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Şehitkâmil Belediyesi, Diyarbakır Bismil Belediyesine cenaze nakil, yıkama ve morg aracı desteğinde bulundu.

İlçeler arasındaki karşılıklı ilişkileri artırmak, ilçe ve belediyeler arasındaki bağı güçlendirmek, diyalogu geliştirmek ve karşılıklı deneyim alışverişinde bulunmak amacıyla 2017 yılında Şehitkamil Belediyesi ile Bismil Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Cenaze nakil aracını düzenlenen törenle Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç`e teslim etti.

Araç teslimi sonrası açıklamalarda bulunan Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Bismil Belediyesinin bizden cenaze nakil aracı talebi vardı. Her evden gelin çıkmaz ama her evden cenaze çıkar. Biz de kardeş belediyemizin ihtiyacı olan cenaze nakil yıkama ve morg aracını temin ederek hibe ettik.” dedi.

Sağlanan desteğe ilişkin değerlendirmede bulunan Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç de, “Göreve geldiğimiz günden itibaren bizlerden desteklerini esirgemeyen Şehitkâmil Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Belediyemizin ihtiyacı olduğu cenaze aracı Şehitkâmil Belediyesi tarafından belediyemize hibe edildi. İnsanlarımızın iyi gününde olduğu gibi üzüntülü günlerinde de yanlarında olmayı bir borç biliyoruz. Cenazelerimizin naklinde kullandığımız araç yeterli değildi. Şimdi ise ilçemize yakışır bir araca sahip olduk.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir