• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
HÜDA PAR Doğubayazıt İlçe Teşkilatından iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde HÜDA PAR teşkilatı tarafından iftar programı düzenlendi.

İftar programına; HÜDA PAR Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Doyar, Genel İdare Kurulu üyesi M. Mehdi Oğuz, İstişare Kurulu üyelerinden M. Ali Ortaç, Zeynel Abidin Gülsever, HÜDA PAR Ağrı il Başkanı Şaban Gökhan ve yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra STK yöneticileri de iştirak etti.

Mustafa Yekit`in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programında HÜDA PAR Doğubayazıt İlçe Başkanı Cemal Arvas kısa bir konuşma yaptı.

Daha sonra HÜDA PAR Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Doyar da davetlilere yönelik konuştu. İslam ümmetinin içinde bulunduğu acı tablodan söz eden Doyar, "Mübarek Ramazan ayındayız, ama bu mübarek aya girerken ümmetin içerisindeki acı tabloyla da karşı karşıyayız. Bugün ümmet coğrafyasının her tarafında ne yazık ki Müslümanların kanları akıtılıyor. Ne yazık ki Müslümanların yer altı ve yer üstü kaynakları talan ediliyor. Ne yazık ki Müslümanların evleri başlarına yıkılıyor. Müslümanlar memleketlerinden, yerlerinden, yurtlarından ediliyor. Bunu yapanlara karşı ümmet olarak maalesef bir şey yapamamaktayız." dedi.

"Bölük pörçük olmuşuz, birbirimize karşı yabancılaşmışız." diyen Doyar, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Birbirimizi, kendimizi, dinimizi, izzetimizi, memleketimizi savunamaz hale gelmişiz. İşte böyle bir tabloda, böyle bir atmosferde Ramazan ayını yaşamaktayız. Rabbim tuttuğunuz oruçları, yaptığınız ibadetleri dergâhında kabul buyursun. Bu Ramazan ayında ümmetin halini düşünmemiz, sürekli dua etmemiz gerekiyor. Acaba bir zamanlar bütün dünyanın gözü kulağı onda olan, bütün dünyaya adalet dağıtan bu ümmete ne oldu da bu hale geldi. İşte bunun için derin derin düşünmemiz lazım. Bunun sebeplerine baktığımız zaman görüyoruz ki daha önce dünyayı idare eden bu ümmet şimdi kendi memleketinde kendi ailesini, kendi topraklarını savunamaz duruma gelmiş. Sebebi elbette ki Müslümanların azlığından değildir. Müslümanların birbirlerinden kopuk bir hale gelmiş olmasıdır. Müslümanların Allah`ın emrettiği kardeşliği bırakmasındandır, Rabbimizin emrettiği o vahdeti kaybetmesinden dolayıdır."

Ramazan ayının eğlence ve şenliklerle gölgelenmek istenmesini de eleştiren Doyar, bu ayın Kur'an ayı olduğunu herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Verilen iftar yemeği ve yapılan duanın ardından program sona erdi. (Mutlu Zeren - İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir