• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
ABD`den Musul`a fosfor bombası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Tahir Özsoy / DOĞRUHABER

İşgalci ABD, binlerce sivilin yaşadığı Musul'da fosfor bombası kullandı. Sivil katliamlarıyla gündemden düşmeyen Musul, bu kez de işgalci ABD uçaklarının kullandığı fosfor bombasıyla gündeme oturdu. Kameraların kaydettiği görüntülerde atılan fosfor bombasının şehre ölüm yağdırdığı görülüyor. Musul`un farklı yerlerinde çekildiği belli olan görüntülerde defalarca fosfor bombası kullanılıyor. Musul`u DEAŞ`tan alma operasyonları devam ediyor. ABD ve öncülüğündeki koalisyon güçlerinin aylardır devam eden operasyonlarında yüzlerce sivil hayatını kaybetti. Operasyonların başarısızlıkla sonuçlanması ile sivillerin vurulmaya başlandığı Musul`da son olarak kimyasal silah kapsamındaki fosfor bombası kullanıldı. 200 bin sivilin yaşadığı düşünülen Musul`da havadan ve karadan yaşanan abluka ile büyük bir insani krizin yaşanmasından endişe ediliyor.

“BUNLARIN YAPTIĞINI HAÇLILAR, MOĞOLLAR YAPMADI”

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Mahmut Kılınç gazetemize yaptığı değerlendirmede, “ABD`nin tarihine baktığımızda pek de yabancısı olmadığımız bir vahşetle karşılaşıyoruz.” dedi.

ABD`nin 1990`da yaşanan Körfez Savaşı`nda da Irak`ta benzeri katliamlara imza attığını belirten Kılıç, “Daha sonra Afganistan ve sırasıyla; özgürlük getireceğim, demokrasi getireceğim dediği ve işgal ettiği İslam topraklarında aynı vahşeti tekrarladı. ABD`nin tabiatında bu var. Katliamlar, soykırımlar, işgaller, kan, gözyaşı ABD`nin tarihi ile eşdeğerdir. Ve ABD`nin dün Irak`ta, Afganistan`da farklı yerlerde yaptığı katliamlar maalesef bugün yine Irak`ta tekrarlanıyor. Suriye`de aynı manzarayla karşılaşıyoruz. Suriye ve Irak`ta ABD`nin yaptığı katliamlar Haçlıların belki Moğolların daha önce bu topraklarda yaptığı katliamları geçmiş bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.

“10 BİN KİLOMETRE ÖTEDEN GELİP TOPRAKLARIMIZI İŞGAL ETTİLER”

“Müslümanların tek vücut olup bir an önce ABD ve uşaklarını İslam topraklarından defedip kendi meselelerini, kendi aralarında çözmesi gerekir.” ifadelerini kullanan Kılıç şöyle konuştu:

“Gerek İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) gerek halkı Müslüman olan ülke yöneticilerinin bir araya gelmesiyle kendi iç sorunlarını, kendilerinin çözmesi gerekir. 10 bin kilometreden gelip topraklarımızı işgal eden emperyalist, işgalci, soykırımcı, vahşi ABD`nin bize getireceği hiçbir hak, hukuk ve insan hakları yoktur. Bundan dolayı da biran önce ABD`nin İslam topraklarından çıkarılıp, Müslümanların kendi aralarında iç sorunlarını çözme yoluna gitmeleri gerektiğine inanıyorum.”

73 SİVİL DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Musul'un batısında yapılan hava saldırısında 73 sivilin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Irak askeri birlik sorumlusu Mukaddem Rıza Abdullah Behadli, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından yapılan iki hava saldırısında 73 sivilin daha hayatını kaybettiğini belirtti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir