• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yetimhane için iftar programları iptal edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, il temsilciliklerinde yapılması planlanan iftar programlarının iptal edildiğini ve buraya ayrılan bütçenin yetimhane inşaatında kullanılacağını açıkladı.

İnşa edilecek yetimhane ile yetimlerin duasını almayı amaçladıklarını belirten Değer, üyelerinin bu kararı anlayışla karşılayacaklarını beklediklerini söyledi.

Değer, "Bugüne kadar din, dil, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin nerede bir mazlum varsa yardım ve şefkat elini uzatan Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi, anlamlı bir organizasyona imza atıyor. Rahmet, bereket ve kardeşlik ikliminin yaşandığı Ramazan ayında yetimleri unutmayan Eğitim-Bir-Sen, inşa edeceği bir yetimhane ile yetimlerin duasını almayı amaçlıyor. Arakan'da kurulacak olan Mehmet Akif İnan Yetimhanesi için kolları sıvayan Eğitim-Bir-Sen, buna bağlı olarak Ramazan ayında yapılacak tüm iftar buluşmalarının bütçesini bu yetimhaneye aktaracak. Eğitim-Bir-Sen, geçtiğimiz yıllarda da ülkemizde bulunan mültecilere yardım kampanyası başlatmış ayrıca öncülüğünü ettiği seferberliklerle de muhtaçları yalnız bırakmamıştı. Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi olarak biz de genel merkezimizin aldığı anlamlı karar doğrultusunda geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da üyelerimiz için yapmayı planladığımız iftar programını iptal ederek, Mehmet Akif İnan Yetimhanesi'ne ilimiz üyeleri adına katkıda bulunacağız. Tüm üyelerimizin de bu kararımızı anlayışla ve mutlulukla karşılayacağından şüphemiz yoktur." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir