• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Diyarbakırlı çocukların Ramazan sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mübarek Ramazan ayında oruç tutan 9 -12 yaş arası Diyarbakırlı çocuklar küçük bedenleriyle oruç tutarak günlerini Kur'an-ı Kerim ve kitap okuyarak geçirdiklerini belirterek, en büyük sevinç kaynaklarının Allah rızasını umarak cennete gidecekleri umuduyla oruç tutmaları olduğunu belirttiler.

Sur ilçesinde oturan çocuklar, oruçluyken vakitlerini masa tenisi ve top oynayarak, Kur'an-ı Kerim, ve kitap okuyarak geçiriyorlar. Çocuklar, Allah rızasını gözeterek, anne ve babalarının oruç tutmasıyla kendilerinin de oruç tutuklarını söylediler.

Sahur vaktinde gün boyu aç kalmamak için yemek ve bol su içtiklerini söyleyen çocuklar, en mutlu oldukları anın ise iftar vaktinde ailece sofrada oturmak olduğunu ifade ettiler.

Her Ramazan ayında 3 gün oruç tutmaya çalıştığını söyleyen Yusuf İslam Ergin, "Bazen çok susuyorum ve acıkıyorum ama orucumu bozmuyorum. İftarın gelmesi bekliyorum. Ramazanın en güzel tarafı oruç tutmaktır. Allah için ibadet etmek ve cennete girmek için aç kalıyoruz." dedi. 

Oruç tutmayı çok sevdiğini ifade eden Muhammed Sait Ergin, "Bir hafta oruç tuttum. Oruçluyken vaktimi top oynayarak, gezerek geçiriyorum. İftarda çok güzel yemekler yiyoruz.  Çok zorlandığımda kafam ağrıyor ama bozmuyorum çünkü çok seviyorum oruç tutmayı. Allah Teâlâ emrettiği için, annem, babam ve hocalarım oruç tuttukları için ben de oruç tutuyorum.  Voleybol, top oynarken, zaman hızlı geçiyor ve iftar vakti geliyor. Tutamayanlar var ama Allah bize el, ayak, göz, kulak verdi. Bize güç verdiği için yapabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Oruç tutarken kendimi mutlu, sevinçli ve keyifli hissediyorum"

Muhammed Pişkinleblebici de şunları söyledi: "Oruçluyken kendimi ibadete veriyorum, camiye daha fazla geliyorum.  Yatsı ve teravih namazını camide kılıyorum.  Bir hafta boyunca oruç tuttum. İlk günler çok zordu artık alıştım. Şimdi çıkıp eğleniyorum, top oynuyorum. Orucumu Allah rızası için ve daha çok sevabım olması için tutuyorum. İslam dininde ne gerekiyorsa onu yapmak gerekiyor. Ben oruç tutarken kendimi mutlu, sevinçli ve keyifli hissediyorum. Ben cennete eğlenirken oruç tutmayanlar cehennem azabını görebilirler."

Muhammed Enes Güneş ise "Oruçluyken biraz zorlanıyorum. Bazen yatıyorum, arkadaşlarımla oynuyorum, camiye gittikten sonra eve gidiyorum.  Allah rızası için hepimiz aç kalıyoruz, iftar vakti gelince besmele getirdikten sonra yemeği yiyoruz. Bu da Ramazan'ın en güzel yanıdır." diyerek konuştu.

Sahur vaktinde bol bol yemek ve su içtiğini belirten Zeynel Abidin Ergin, sabah namazını kıldıktan sonra yattığını ve gün içerisinde çok fazla zorlanmadığını belirtti. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir