• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
"Matematik başarısı ilk defa yüzde 50`nin üzerine çıktı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da TEOG ortak sınavında dereceye girenleri kutlayan Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, Türkiye genelinde matematik başarısının ilk defa yüzde 50`nin üzerine çıkmış olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Çaplık, TEOG sınavlarında, Türkiye geneli ve özellikle Batman`da başarıların artarak devam etmesinin en büyük temennileri olduğunu söyledi.

Batman`da 78 öğrencinin Türkiye birincisi olmasının gurur verici olduğunu ifade eden Çaplık, “2016-2017 TEOG sonuçlarının açıklanması neticesinde bir başarının ortaya çıkması hepimizi sevindirmiştir. Eğitimciler Cemiyeti olarak bu başarıda emeği geçen tüm idarecileri ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Bu süreç içerisinde özellikle Türkiye genelinde matematik başarısının ilk defa yüzde 50`nin üzerine çıkmış olması yapılan çalışmanın ciddiyetini, güzelliğini ortaya koymaktadır. Bunun devam ettirilmesi gerekiyor. Türkiye genelinde özellikle sayısal alanda öğrencilerimizin artan bir grafik ile başarıyı ortaya koymaları bizi ciddi anlamda sevindirmekte ve geleceğe ümitle bakmamızı sağlamaktadır. Diğer derslerde de Türkiye genelinde yukarıya doğru bir ivmenin olduğunu bu sınav neticesinde gördük.” dedi.  

“Batman TEOG`da başarı grafiğini yükseltti”

TEOG`daki başarıyla gençlere ümitlerinin arttığını söyleyen Çaplık, “TEOG sınavı, gençlerimize daha bir ümitle bakmamız ve eğitim konusuna daha hassasiyetle yaklaşmamızı beraberinde getiriyor. Geleceğimizin teminatı olan bu gençlerimizin, bu çocuklarımızın daha iyi eğitilmeleri ve daha iyi öğretimden geçirilmesi noktasında bunlar belki bir kriter olabilir ama özellikle 21`inci yüzyılda yaşadığımız bu dönemde sayısal alanda gençlerimizin daha iyi başarıyı yakalayabilmeleri temel hedeflerimizden olmalıdır. Batman`ımızın da TEOG sınavında başarı grafiğini yükseltmeleri bizi ayrıca sevindirmiştir. Bu noktada başta milli eğitim camiasındaki görevliler, idareci, öğretmen ve öğrencilerimizin hepsini tebrik ediyoruz. Başarının devamını diliyoruz. Önümüzdeki seneye bir basamak olacak şekilde bir sonraki yıl TEOG sınavında, Türkiye geneli ve özellikle ilimizde bu başarının artarak devam etmesi en büyük temennimizdir.” diye konuştu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir