• DOLAR 32.564
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2428.56
  • ...
Karkamış sulak alanı turizme açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürüttüğü “Karkamış Taşkın Ovası Sulak Alan Yönetim Planı” projesi kapsamında, Karkamış sulak alanının hem korunacağı hem de kullanıma açılacağı belirtildi.

Proje çerçevesinde yapılan çalışmalar ile ilgili verilen bilgilerde, 810 bitki türü, 16 balık türü,  dicle çöpçü balığı, şabut ve aynalı sazan, 38 farklı iki yaşamlı ve sürüngen türü bunlardan en önemlisi türün fırat kaplumbağası, 119 kuş türü ve bunlar içerisinde bölgede en çok bilinen kelaynakın tehlike altında olduğu belirlenirken, 14 farklı memeli türünün de tespit edildiği açıklandı.

Ramsar sulak alan yönetim planlaması rehberi kullanılarak hazırlanan “Karkamış Taşkın Ovası Sulak Alan Yönetim Planı” alanın korunarak ekoturizme açılmasını sağlayacak.

Alanda “Ekopark Projesi” uygulanacak

Alan değerlerinin tanıtılması ve alanın tanınırlığının geliştirilmesi amacıyla alanda “Ekopark Projesi” uygulanacak. Halk plajı, seyir terası, dinlenme alanları, manzara seyir noktaları ve günübirlik kullanım alanları, su sporları, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları gibi birçok aktivite yer alacak.

projeyle, sulak alan ekosistemi içinde ve çevresinde yaşayan halkın yararlanımları göz önüne alarak, ekonomik ve ekolojik bütünlük içerisinde, doğal yaşamın devamını sağlayacak. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir