• DOLAR 32.494
  • EURO 34.616
  • ALTIN 2478.821
  • ...
İş adamından lise ve yurt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği ile Çüngüşlü İş Adamı Mevlüt Adıgüzel arasında Çüngüş ilçesine 12 derslikli bir anadolu lisesi ve 96 öğrenci kapasiteli bir öğrenci yurdu yapımı için bir protokol imzalandı.

İmza törenine Vali Hüseyin Aksoy, Çüngüş Kaymakamı Alper Çiftçi, İş Adamı Mevlüt Adıgüzel ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Bulut katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Aksoy, eğitimde meydana gelen herhangi bir eksikliğin ileride ciddi sorunlar meydana getirebileceğini söyledi.

Aksoy, “Eğitim bizim için üzerinde durmamız gereken en önemli konuların başında geliyor. Eğitimdeki bir eksikliğimiz önümüzdeki yıllarda maliyetleri çok yüksek olarak karşımıza çıkacaktır. Bu anlamda eğitimdeki eksikliklerin giderilmesi bakımından Milli Eğitim Bakanlığımızın ayırdığı ödeneklerle Diyarbakır genelinde önemli yatırımlar ve gerçekleştiriyoruz. Ancak, eğitimde hayırseverlerimizin katkıları da oldukça önemli. Onların yapmış oldukları yatırımlar da eğitimde okul ihtiyacımızın giderilmesinde bizlere çok önemli bir katkı sunmaktadır. Bu amaçla kendisi aslen Çüngüşlü olan hayırseverimiz Mevlüt Adıgüzel, bu anlamda bize bir okul yapmayı ve okulla birlikte yurt yapmayı taahhüt etti. Bugün de bu protokolü burada gerçekleştiriyor olmaktan büyük bir memnuniyet duydum.” dedi.

Elindeki imkanları hayır yolunda kullanmak istediğini belirten İş Adamı Mevlüt Adıgüzel, “Ben Çüngüş ilçesinde doğdum. 18 yaşıma kadar orada kaldım. Oranın suyunu içtim, havasını teneffüs ettim. Şimdi de elimizde bir takım imkânlarımız var, bunları kullanmak istiyorum. Sağ olsun vali beyimiz de bu işe önder oldu.” şeklinde konuştu. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir