• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...
Batman`da 160 işyeri denetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kiyas, Ramazan ayı nedeniyle toplu tüketim ve üretim yerlerine yaptıkları gıda denetimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kafe, restoran, lokanta, pastane gibi gıda satışının yapıldığı iş yerlerinin günlerdir denetimlerinin yapıldığını belirten Kiyas, “Ramazan nedeniyle ilimizde genelde gündüz saatlerinde toplu tüketim yerleri kapalıdır. Biz bu nedenle denetimlerimizi daha çok akşam saatlerinde yapmaktayız. Toplu tüketim ve üretim ile satış yerleri olan pastaneler, bakkallar, marketler, fırınlar, lokantalar gibi yerlere olan denetimlerimiz 4 ekip ve toplam 16 personel şeklinde yapılmaktadır. Personelimiz, akşam saat 16.00-19.00 ile 21.00-23.00 arasında denetim yapmaktadır.” dedi.

Ramazan ayı boyunca denetimlerinin sıklıkla devam edeceğini ifade eden Kiyas, “Bugüne kadar toplam 160 denetim yaptık. Bu denetimlerden 3 kişiye 4 bin 600 TL ceza kestik. Ramazan ayı boyunca denetimlerimiz akşam saatlerinde devam edecektir. Hem ramazan ayı olması hem de sıcakların gelmesiyle beraber tüketiciler aldıkları gıdalarla ilgili daha dikkatli olmaları gerekir. Özellikle vatandaşlar et ve süt ürünlerde son kullanma tarihlerine dikkat etsinler. Açıkta, güneş altında ve dolapta olmayan et ve süt ürünlerini tüketmemelidirler. Et tüketirken, mühürlü olup olmadığına dikkat etmelidirler.” diye konuştu.

Kiyas, vatandaşların satış ve hijyen kurallarına uymayan işyerlerine yönelik şikayetlerini ALO 174 Gıda Hattı`nı arayarak da bildirebileceklerini kaydetti. (M. Fatih Akgül- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir