• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
"Batman`da yeşil alanlar çoğaltılmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle değerlendirmelerde bulundu.

Batman'da yeşil alanların yetersiz olduğunu belirten Güneş, yapılacak çalışmalarla bu alanların çoğaltılması gerektiğini ifade etti.

Birçok yerde olduğu gibi Batman'da da çevresel anlamda sıkıntıların olduğunu dile getiren Güneş, "1972 yılında Stockholm'de düzenlenen bir toplantıda 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak ilan edilmişti. Bugün itibarıyla özellikle Türkiye'mizde su, hava ve toprakla ilgili olarak sıkıntılar var. Bu sıkıntılar yüzünden çevre sorunlarıyla baş başa kalmaktayız. Bu sorunların kalkması için özellikle su ürünlerine atık maddelerin atılmaması, hava ile ilgili olarak sanayi atıklarına dikkat edilmesi ve toprakla ilgili olarak toprağa gübre atılırken özellikle hangi toprağa hangi gübrelerin etkili olabileceğinin mühendislerle görüşülmesi gerekir." dedi.

Batman'da yeşil alanların yetersiz olduğunu sözlerine ekleyen Güneş, "Batman'ımızda çevre sorunları ve yeşil alanda çok eksiklikler vardır. Bu eksikliklerin giderilmesi için özellikle Batman İluh Deresi'nin ıslah edilmesi gerekir. Sözde yıllardan beri İluh Deresi'nin ıslah edilmesi ile ilgili çalışmalar yapılıyordu ama gözle görülür herhangi bir çalışma yok. Bununla ilgili olarak İluh Deresi'nde mesire alanının yapılması çalışmaları başlatılmalıdır. Kentin büyümesiyle beraber Batman'da yeşil alanların az olması büyük sıkıntıdır. Yeşil alanların yapılması için belediyenin harekete geçmesi gerekir. En azından her mahallede 3-4 park yapılması gerekir. Ayrıca Batman'da olmayan mesire alanlarının yapılması gerekir. Çevre sağlıklı olursa toplum da sağlıklı olur." şeklinde konuştu. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir