• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Halk bozuk yolların onarılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Sağlık Mahallesi`nde ikamet edenler, yolların bozuk olması nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, tepkilerini dile getirdiler.

Yıllardır bekledikleri hizmeti alamadıklarını savunan mahalle sakinleri, köstebek yuvasına dönen sokaklarda yürümekte güçlük çektiklerini ifade ettiler.

Yollar bozuk olduğu için vatandaşların rahat bir şekilde sokağa giremediğine değinen mahalle sakinlerinden M. Nuri Çelik, “Yıllardan beri sokaklarımız bu haldedir. Kışın yağmur suyu ile doluyor, yazın toz duman içerisindedir. Çocuklarımızın oynayacak başka yeri olmadığı için çocuklar burada oynamak zorunda kalıyor ve büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Yaşlılar, çocuklar buradan geçemiyor. Yıllardan beri sokağın bozuk hali bilinmesine rağmen yapılmıyor. Bir an önce yapılmasını istiyoruz. Belediyeden beklentimiz var. 7-8 yıldır buralar çukur halindedir. Çok zor değil kilit taşıdır bir iki saatlik işle sokaklar düzeltilebileceği halde yıllardan beri bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz.” dedi.

Belediyedeki yönetim değişikliğiyle beklentilerinin artığını ancak yollarının yapılmadığını belirten Çelik, “Yeni yönetimle beraber sokaklar yapılacak diye bekledik. Bazı yerlerde asfaltlama çalışmaları oldu fakat Sağlık Mahallesi'ne belediye henüz uğramadı. Bir an önce bu mahalleye de uğraması ve çukurların kapatılmasını istiyoruz. Yaz boyunca mahallemizden toz duman eksik olmuyor. Kışında hep su içinde yürümek zorunda kaldık. Sıkıntılarımızın giderilmesini istiyoruz. Halka hiçbir faydası olmayan müzik festivallerine harcanan paralar halkın hizmeti için harcansa daha iyi olur. Belediyenin bir an önce buraları görmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Sokakların kışın çamurdan, yazın da tozdan geçilmediğini dile getiren Mehmet Şirin Sarı ise “Belediyemizden sokaklarımızı yapmasını istiyoruz. Yazın toz kalkıyor kışın da çamur oluyor. Belediyemizden bir an önce buranın yapılmasını istiyoruz. Bizim sokağı geçen sene doğalgaz için kazdılar, işleri bitti ve sokağımız öyle kaldı. Sokağın bazı yerlerinde büyük çukurlar oluşmuş, araçlar geçişte zorlanıyor. Mahalleli olarak acil ihtiyacımız yollarımızın yapılmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Belediyenin su, SİBADAŞ'ın ise doğalgaz çalışması nedeniyle bozulan yolları bir daha onarmadığını dile getiren Ersen Coşkun da şunları söyledi: “Bu sokakların yapılmasını belediyeden istiyoruz. Geçen yıllarda yapılan kazılar henüz onarılmamıştır. Lütfen gereken yapılsın.” (İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir