• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
ABD`de 140 kent sokaklara döküldü! Trump`a `bağımsız soruştuma`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aralarında New York, San Diego, Colorado Springs, Boulder, Seattle, Los Angeles, Chicago ve başkent Washington'ın da olduğu, ABD'nin 40 eyaletinin 140 kent ve kasabasında, yaklaşık 150 ayrı noktada protestolar düzenlendi.

PANKARTLAR TAŞINDI

Göstericiler, Trump'ın Rusya bağlantısıyla ilgili iddiaların araştırılması için bağımsız soruşturma talebinde bulundu. Göstericilerin ellerindeki posterlerde "Trump'ın takımına hapis yolu göründü", "Kendinden utan Trump", "Yalancı" gibi yazıları dikkat çekti.

Ülke genelindeki protestolarda eylemciler, Rusya'nın ABD'deki Başkanlık seçimlerine müdahale ettiği ve Başkan Donald Trump`ın kampanyasındaki kişilerin Rusya bağlantılarının olduğuna ilişkin iddiaların araştırılması için "bağımsız soruşturma" talep etti.

New York ve Washington'daki yürüyüşlere yaklaşık 250, Beyaz Saray`a  yakın "National Mall” bölgesindeki protestoya da yüzlerce kişinin katıldığı bildirildi.

Washington'daki gösterinin katılımcıları arasında, Filistin asıllı Arap-Amerikan sivil haklar aktivisti Linda Sarsour, Maryland Demokrat Parti  Kongre Üyesi Jamier Raskin ve eski Başkan Barack Obama'nın konuşma metni yazarı Jon Lovett yer aldı.

New York'taki protestoya da Trump'a karşı sert eleştirilerde bulunan  televizyon yıldızı Rosie O'Donnell'ın yanı sıra Demokrat Parti Kongre üyeleri Jerrold Nadler, Nydia Velazques ve Jumaane D. Williams katıldı.

Washington`da "Paris İklim Anlaşması"ndan çekilmeye destek  gösterisi

Başkent Washington`da düzenlenen bir başka gösteride ise Cumhuriyetçiler, Trump`ın ABD`yi Paris İklim Anlaşması`ndan çekmesine destek için  bir araya geldi.

Beyaz Saray önündeki "Paris Değil Pittsburgh" gösterisine Trump`ı  destekleyen 100 kadar Cumhuriyetçi katılırken, göstericiler ellerindeki  pankartlar ve attıkları sloganlarla Paris İklim Anlaşması`ndan çıkmayı  desteklediklerini dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir