• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Basel Said-i Nursi Vakfı her gün iftar yemeği veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsviçre'de yaşayan başta müslümanlar olmak üzere herkese hizmet götürmeyi ana misyonu olarak belirleyen Said-i Nursi Vakfı, Ramazan ayında her gün iftar yemeği verme geleneğini bu yılda devam ettirdi.

"20'ye yakın ülke vatandaşı aynı iftar sofrasında"

Said-i Nursi Vakfı'nın iftar verme geleneğini onlarca yıldır devam ettirdiğini aktaran İmam Abdullah Doğan, "Ramazan'ın güzelliği burada. 20'ye yakın ülkenin vatandaşı iftar sofrasında bir araya geldiğini ve kardeşlerimiz Ramazan boyunca iftar vermekteler. Büyük bir paylaşım örneği sergileyerek diğer ülke vatandaşlarıyla birlikte iftar yapma imkanı sundukları için Vakıf yetkililerine teşekkür ediyorum." dedi.

"Bu yıl ayrı bir güzellik daha yaşadık"

Cumartesi günleri isteyen herkesin eşleri ve çocuklarıyla birlikte Vakfa gelerek iftar yapabildiğini belirten Doğan, şunları kaydetti:

"Bu yıl ayrıyeten bir güzellik daha yaşadık. Buraya gelen ailelerin çocukları, kendilerini yemek yerken, namaz kılarken rahatsız etmesin diye, onlara bir oyun alanı temin edildi. Ben kardeşlerimize bundan dolayı da çok teşekkür ediyorum. Ramazan, imsakıyla, iftarıyla, mukabeleleriyle dolu dolu geçiyor. Öğleden önce bayanlar camide mukabele okuyorlar. Öğle namazına müteakip erkeklerin mükabelesi, akşam namazından 1,5 saat önce de meal hatmimiz devam etmekte. Daha nice dolu dolu Ramazanlara kavuşmayı ve bunun feyzinden, bereketinden hisse almayı yüce mevla bize nasip etsin diyorum."

2 Nisan 2004 tarihinde İsviçre'nin Basel şehrinde kurulan Said-i Nursi Vakfı, 8 Aralık 2005 yılında resmi açılışını yapmıştı. 600 metrekare kullanım alanı olan vakıfta, mescid, kafeterya ve Kur'an kursunun yanı sıra, her yılın eylül ayında başlayan ve dönem dönem yenilenen başta vakıf müdavimleri olmak üzere kadınlar, çocuklar, gençler ve yetişkinlere yönelik olarak herkese açık kurslar ve seminerler vermekte. (Ahmet Bayram-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir