• DOLAR 32.57
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2423.18
  • ...
Görmez iftarını yaşlılar ve çocuklarla yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün düzenlediği, 'Büyükler Küçüklerle İft(ih)ar ediyor` adlı iftar programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, iftar programına katılanlara teşekkür ederek “Ne iyi ettiniz de geldiniz. İftar soframızda büyüklerimizle çocuklarımızı buluşturan Allah`a hamdolsun” dedi.

Görmez, huzurevlerinde kalan yaşlılara hitaben, “Biz öyle bir inancın mensuplarıyız ki, Sevgili Peygamberimiz ‘Büyüklerine saygı duymayan küçüklerine merhamet göstermeyen bizden değildir` buyuruyor. Bizler de sizin evlatlarınızız. Sizlere saygı duymak dinimizin bir gereğidir. Allah bizleri büyüklerine saygı duyan, küçüklerine merhamet eden kullarından eylesin” diye konuştu.

İçinde yaşlısı olmayan evlerin huzur evleri olmadığını, içinde yaşlısı bulunan her evin huzurlu bir ev olduğunu belirten Görmez, “Evlatlarınıza dua etmeyi esirgemeyin. Tabi ki evlatlara yakışan da daima anne-baba duası almaya devam etmektir. Allah bizleri büyüklerimizin duasından mahrum bırakmasın” ifadelerini kullandı.

Sevgi evlerinde ve çocuk evlerinde kalan çocuklara da seslenen Başkan Görmez, “Çocuklar, sizler her biriniz yüksek bir idealle, güzel bir hayat yaşayarak milletimize ve insanlığa faydalı insanlar olacaksınız inşallah. Allah sizleri her türlü kötülükten muhafaza eylesin. Her türlü kötülükten uzak olarak, daima ilmin ve ahlakın peşinden giderek insanlığa faydalı olmanızı Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.

İftar programında çocuklara hediye dağıtılmasının ardından Görmez, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir