• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
PKK`nin silah deposu bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkari'nin Yüksekova ilçe kırsalında yürütülen operasyonlarda PKK'nin silah deposu olarak kullandığı bir mağaranın tespit edildiği belirtildi. Şemdinli'deki bir ağılda da silah ve mühimmat ele geçirildi.

TSK'dan yapılan açıklamada, Hakkari'nin Yüksekova İkiyaka dağlarında 02 Haziran 2017 tarihinde PKK mensuplarınca silah deposu olarak kullanılan bir mağaranın tespit edildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında mağarada yapılan arama-tarama faaliyetleri kapsamında; 2 adet doçka uçaksavar makineli tüfek, bir adet zagros keskin nişancı tüfeği, 3 adet bixi makineli tüfek, bir adet pompalı tüfek, 2 adet kanas keskin nişancı tüfeği, 3 adet RPG 7 roketatar, 2 adet bixi makineli tüfek yedek namlusu, 55 adet Kalaşnikof şarjörü, 13 adet antipersonel roket mühimmatı, 30 adet antitank roket mühimmatı, 7 adet sevk fişeği, 2 adet şarjör kütüklüğü, 5 bidon Kalaşnikof mühimmatı, 5 adet uçaksavar mühimmat, 2 bidon fünye, 200 adet bixi makineli tüfek mühimmatı, 5 adet gece görüş gözlüğü, 2 adet keskin nişancı dürbünü, 7 adet telsiz, bol miktarda yaşam ve gıda malzemesinin ele geçirildiği belirtildi.

Ağıla saklı silah ve mühimmat bulundu

TSK ayrıca, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi düzenlenen operasyonda Tekeli-Mağaraönü bölgesinde bulunan ağıldan şüphelenilmesi üzerine, bölgeye operasyon düzenlendiğini bildirdi.

Açıklamada, ağılda yapılan aramalarda, toprağa gömülü bir HK-23, iki Biksi makineli tüfeği, üç RPG-7 roketatar, kanas keskin nişancı tüfeği ve şarjörü, Doçka çatal ayağı, AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği ve şarjörü ile mühimmatın ele geçirildiği kaydedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir