• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
"TEOG'da çok sayıda öğrencinin yüksek not alması manipüle ediliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemiyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Tekin, TEOG'da çok sayıda öğrencinin yüksek not almasının manipüle edildiğini belirtti.

Tekin, "TEOG süreci ile ilgili bazı yanlış anlamalar var kamuoyunda. Bir hususu hatırlatmakta yarar var. Genellikle YGS-YLS merkezi sınavlarla karıştırılıyor. Bu da yanlış anlamalara sebep oluyor. TEOG bir merkezi sınav değil. Bir yerleştirme süreci ve bu süreç çocuklarımızın okul notlarından oluşturuluyor. Yani normal ders yazılılarından elde ediliyor. Dolayısıyla çok sayıda öğrencinin yüksek not alması manipüle ediliyor." dedi.

Bu kapsamda yapılan sınavların, öğrencilerin normal yazılılarından hiçbir farkı olmadığını sözlerine ekleyen Tekin, "Ders saatinde, kendi sınıfında, işlenilen konulardan normal sınava giriyor çocuklarımız. Bu nedenle herhangi bir yazılıdan ülke genelinde kaç çocuğumuz tam puan alıyorsa burada da benzer sayıda tam puanlar var. Aynı sınıfta birden fazla öğrencinin herhangi bir dersten tam puan alması nasıl tuhaf değilse burada da öyle. Allah hepsinin bahtını açık etsin, yollarını hep başarılarla doldursun. İyi insanlarla karşılaştırsın." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir