• DOLAR 32.537
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2493.361
  • ...
Toplu ulaşımda "Gaziantepkart" dönemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te halk otobüsleri, belediye otobüsleri ve tramvaylarda yeni kart olan "GaziantepKart" sistemine geçildi.

Mevcut kullanılan "Kart27" toplu taşıma elektronik sisteminin süresinin dolması nedeniyle büyükşehir belediyesi tarafından yapılan araştırma sonucunda akıllı şehir ve akıllı ulaşım alanında birçok yeniliği bulunduran yeni "GaziantepKart" sistemine geçiş süreci başlatıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, yeni kartın vatandaşlara, esnafa ve kentte katacağı kolaylıklar ile yenilikler şöyle açıklandı:

"Ülkemizde ve dünyada kullanılan bütün temassız kredi kartları ile binişler yapılabilecek. Akıllı cep telefonları ile binişler yapılabilecek. Vatandaşlarımız evinden herhangi bir yere gitmeden internetten toplu taşıma araçları için GaziantepKart'ına para yükleyebilecek. 'Otobüsüm nerede ve nasıl giderim?' uygulaması ile vatandaşlarımız gitmek istedikleri yere planlama yapabilecek. Cep telefonlarından para yüklenebilecek. Yeni sistemde akıllı duraklar devreye girecek. Yeni kart dolum otomatları da iki katına çıkarılacak. Vatandaşlarımız isterlerse kartta kalan paranın miktarını internetten öğrenebilecek, toplu ulaşımı kullanan çocuklarının ne zaman hangi otobüse veya hangi tramvaya bindiği ve nereye gittiğini öğrenebilecek. Otobüs ve tramvaylarda yasalara aykırı herhangi bir olumsuzluk olduğunda da şoför panik butonuna basarak hemen emniyete haber verebilecek. Özel halk otobüsü esnafımız da kendi otobüslerinin biniş bilgilerine daha detaylı ulaşabilecek."

Kartlar ücretsiz değiştiriliyor

Öte yandan, sisteme geçiş sürecinde vatandaşlarda şu an mevcut bulunan "Kart27" kartlarının ise yeni "GaziantepKart" ile ücretsiz değiştirileceği ve içindeki paraların da yeni karta aktarılacağı bildirildi.

Belediye otobüs ve tramvayları ücretsiz

Ayrıca, yeni sistem aktifleşene kadar Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı otobüs ve tramvaylar ücretsiz olarak hizmet verecek. Bununla birlikte halk otobüsü ve dolmuşlarda ise 65 yaş üstü ücretsiz biniş ve öğrenci indirimi geçerli olacak. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir