• DOLAR 32.524
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2426.935
  • ...
Şanlıurfa`da kitap fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`da il müftülüğü tarafından Balıklı Göl platosu Hasan Paşa Camii avlusunda Ramazan ayı boyunca sürecek kitap fuarı açıldı.

Kitap fuarı hakkında değerlendirmede bulunan İzzeddin Yardım, fuarın Ramazan'ın ilk günü ile beraber başladığını belirtti.

Yardım, "Yerimizden memnunuz. Rabbim önce manevi sonra maddi bir ferahla burada ayrılmayı bize nasip etsin. Çok şükür Urfa halkı okuyor. Daha da hayırlara vesile olur. Senenin bir ayı değil de keşke senenin öbür aylarında da böyle faaliyetler düzenlense. Üniversite bahçesinde olabilir, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda olabilir. Bir de Urfa`nın çeşitli bölgelerinde okullara yakın olan bölgelerde böyle kitap fuarlarının devamını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Açılan kitabevinin uğrak olmayan bir yerde açıldığını söyleyen Hacı Güneş ise, “Kitap fuarımız niteliksiz bir kitapevi, nicelik bakımından da kısıtlı. Şanlıurfa olarak büyükşehir adını almış, kitap okuma kalitesi olmayan ve kitap okuma niceliği de çok fazla olan bir şehir. Kitap okunuyor ama niteliksiz kitap okunuyor. Şu anda kitap fuarı kurmuşuz ama hiç kimsenin uğramadığı bir yerde, ya da uğrak yeri olmasını istemediği bir yerde. Şu anda burada bir kitap fuarı kurmuşuz. Ramazan dolayısıyla baktığımızda insanlar birbirlerine hediye etsin. Hediyelik eşya kokudur, Kur`an-ı Kerim`dir. Kur`an-ı Kerim`i bilmeyenler Kur`an-ı Kerim`e yetişebilecek basamaklarla kitaplar kurmalıdır kendilerine.” dedi.

Şanlıurfa`da kitap okuma oranının düşük olduğuna dikkat çeken Mahmut Demren, “Ramazanın ilk günü açıldı, 30 gün boyunca burada devam edilecek. Kitapla Şanlıurfa hiçbir zaman birbirleri ile barışmadılar. Böyle bir durum var çünkü yeteri kadar ilgi yok Şanlıurfa`da kitaba karşı. Kitapçılar çok az olmasına rağmen yine de mücadele ediyorlar ayakta kalmak için. Halkın bu anlamda kitaba meyili çok az. Bunun teşvik edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Böyle bir durum var. Halk belki ekonomik durumlardan dolayı, belki farklı durumlardan dolayı veya ailede böyle bir alışkanlığın olmamasından dolayı kitap okuma oranı çok düşük ve halkta buna karşı rağbet edilmiyor.” diye belirtti.

Açılan kitap fuarının Şanlıurfa`ya ait geleneksel Ramazan kitap fuarı olduğunu söyleyen Mustafa Acet ise “ Şu an kimse yok ama iftardan sonra dostlarımızı bekliyoruz. Daha çok dini kitaplar; Kur`an-ı Kerim, Yasin,  ilahi kitapları, dua kitapları günlük giden kitaplar var.” ifadelerini kullandı. (Hüseyin Yetmiş, Hüseyin Sayhar - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir