• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
"Sahte sigorta" mağdurundan yetkililere çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birçok hastalığa yakalanan ve 14 yıldır tedavisi devam eden kızı için çaba gösteren Ömer Uz, bir şirket tarafından yapılan sahte sigorta nedeniyle aile olarak 18 ay ve sonrasında gördükleri sağlık hizmeti ücretlerinin faiziyle birlikte kendisinden istenmesine tepki gösterdi.  

Batman merkez Balpınar (Grêsira) beldesine bağlı Yeniköy (Sêgirka) köyünde ikamet eden Ömer Uz (60), SGK tarafından 18 bin TL borçlu gözüküyor.

Özel bir şirkette 18 ay boyunca sekreter olarak çalıştığını, bu şirketin iki defa devrettiğini, bu süre zarfından her ay SGK'ya gidip sigortasını takip ettiğini söyleyen Uz, "18 ay boyunca, her ay SGK işveren bölümüne gidiyordum sigortalı görünüyordum." dedi.

"Çok mağdurum!"

Sekreter olarak çalıştığı 18 ay içerisinde hasta olan kızını defalarca Ankara’ya tedavi için götürdüğünü söyleyen Uz, "2003’ten beri hasta olan Nurdan Uz isimli kızımı o şirketin sigortası üzerinde her ay ben Ankara Hacettepe Tıp Fakültesine götürerek tedavi yaptırıyordum. Şirket sahipleri primlerimizi ödemediği için aylarca yatıyor görünen sigortam yandı. Şirket sahtekârlık yapmış. Sigortamız yandığı ve o süreçte hastaneye gittiğimiz için SGK şimdi bize borç çıkarıyor. 18 bin TL borcum olduğunu söylüyorlar. Ben çok mağdurum, durumum yok, 18 bin lirayı nasıl ödeyeyim. Hem 18 aylık sigortam yandı hem de 18 bin TL bana borç çıkarılmış." diye konuştu.

"Hastaneye gittiğim zaman sigortalı olmadığımı söyleselerdi"

Aylarca devlet hastanelerinde kızını tedavi ettirdiğini ifade eden Uz, yaşadıklarını anlatmaya şöyle devam etti: "Eğer ben sigortalı değilsem hastaneye gittiğim zaman sigortalı olmadığımı söyleselerdi. Eczaneden ilaç aldığım zaman sigortalı olmadığımı söyleselerdi. Batman Bölge Devlet Hastanesinden Ankara’ya gidiyorum, Hacettepe Tıp Fakültesi sevkimi onaylıyor ve Batman SGK’da hastane masrafı ve yol hakkı bana veriyor. Eğer sigortalı olmasaydım bana sigortalı olmadığımı söyleyerek yol hakkı vermeselerdi. Aylarca sigortalı göründüğüm halde şirket primleri yatırmadığı için benim sigortam iptal edildi ve bana bu kadar masraf çıkardılar. İlgi makamlarına rica ediyorum. Bu borcu silsinler, ben mağdurum, bu parayı nasıl ödeyeceğim."  

Kızının hastalığı ve tedavi süreci hakkında da bilgi veren Uz, "Kızımı 2003 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdüm. Tedavi 2004 yılına kadar burada devam etti. Kızımın gözünün arkasında tümür çıktığını ve 'Wegener Granülomatozu' hastası olduğunu söylediler. Orada 2 ay kaldım, ameliyat yaptılar. Bizi Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderdiler. O hastanede çocuğumu yatışını istediler. 15 gün sonra çocuğun böbreğinde taş olduğunu söylediler ve numune hastanesine gönderdiler. Orada ameliyat yaptırdık." dedi.  

Hasta kızının 2013 yılından beri kemoterapi tedavisini gördüğünü belirten Uz, son olarak şunları söyledi: "2005 yılında bizleri Hacettepe Hastanesine gönderdiler. 2013’e kadar çocuk travmatoloji bakıyordu. Çocuk, erişkin olduğu zaman büyük travmatolojiye gönderdiler. 2013 yılında çocuğumun boğazında yüzde 90 daralma oldu. Bu yüzden ameliyat yaptılar. 2013 yılından şimdiye kadar kızım kemoterapi görüyor. 2017 Şubat, Nisan ve Temmuz'da tekrar kemoterapiye girecek. Halen de çocuğumu Ankara’da tedavi ediyorum. Ben mağdurum, eğer sigortalı olmasaydım SGK işveren bölümü bana sigortalı olmadığımı söylerdi. Ben o zaman hakkımı soracaktım." (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir