• DOLAR 32.516
  • EURO 34.571
  • ALTIN 2492.732
  • ...
Bitlis`te TEOG ve TÜBİTAK`ta dereceye girenlere ödül verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 2'nci dönem ortak sınavına katılan 2 bin 108 öğrenciden 51'i tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincilerinin arasında yerini alırken, 89 öğrenci de bir soru yanlış cevapladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından TEOG ortak sınavında ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) kapsamında projeleri dereceye giren öğrenciler için İsmail Eren Spor Kompleksi'nde program düzenlendi.

Programa Vali Ahmet Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Korkmaz, Bitlis'te her geçen yıl eğitim kalitesinin ve başarısının yükseldiğini belirterek, dereceye giren öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti.

Bu başarılarda emeği olan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Çınar ise "Ben şu an çok mutluyum. Bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Hiç şüphesiz bu başarıda öğrencilerimizin büyük emeği var. Bu başarı gelecek açısından da bir güven verir. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Biz onlara ne kadar çok emek verirsek geleceğimiz için o kadar sağlamlaştırmış olacağız." dedi.

Konuşmaların ardından TEOG'da dereceye giren 51 öğrenciye tablet, TÜBİTAK'ta dereceye giren öğrencilere ise Sağlık Bakanlığının sponsorluğunu yaptığı bisikletler hediye edildi.

Program, dereceye giren okulların idarecilerine takdir belgesi verilmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir