• DOLAR 32.642
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2502.554
  • ...
DÜ Hastanelerinde iftar yemeği verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Dicle Üniversitesi Hastanesinin bekleme salonu ve bahçesindeki vatandaşlara iftar yemeği verildi.

Dicle Üniversitesi Hastanesinin bölge illeri ve ilçelere hitap etmesi sebebiyle bekleme salonu ve bahçesindeki hasta yakınlarına iftar çadırı kuruldu. İl dışından gelen hasta yakınlarına Büyükşehir Belediyesinin kurduğu çatırda iftar yemeği verildi. Vatandaşlar bu tür hizmetlerin devamını beklediklerini söyledi.

İftar çadırında bir araya gelen vatandaşlar, iftar saati geldiğinde sırayla dört çeşitten oluşan yemeklerini alarak hazırlanan masalarda yerlerini aldı.

Mardin`in Kızıltepe ilçesinden gelen Mehmet Ceyhan ile Mahmut Ceyhan, Ramazan ayında oruçluların unutulmamasının güzel bir davranış olduğunu söyleyerek bu tür faaliyetlerin devam ettirilmesi gerektiğini belirttiler.

İftar yemeği verenlere teşekkür eden Mehmet Ceyhan, “Buraya bakıyorum, bizim Kızıltepe de öyle, burada çok yoksul insanlar var, hem içerde olan hem de bizim gibi dışardan gelen insanlar sevinerek gidiyorlar. Ramazan ayında buna vesile olanlardan Allah hayrını kabul etsin.” dedi.

Bitlis`ten gelen hastan yakını Mehmet Nuri Çelik de iftar programın güzel bir uygulama olduğunu dile getirdi.

Diyarbakır`ın Çınar ilçesinden gelen Ahmet Atlı, Bağlar ilçesinde Şeyhmus Kaymaz ve Mardin`in Nusaybin ilçesinden gelen Şükrü Yılboğa ise “Çok hayırlı bir iş. Toplu halde böyle iftar açtığımız zaman ayrı bir maneviyatı oluyor. Bunu yapanlardan Allah razı olsun. Ramazan ayının bütün İslam âlemine hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir