• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
Muş`ta 54 TEOG birincisi çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Muş`ta 54 öğrencinin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

Açıklanan sonuçların kendilerini şaşırtmadığını ve Muş için böyle bir başarı beklediklerini söyleyen İlci, “Bu ikinci TEOG sonuçlarına göre bizim ilimizde umutla gururla beklediğimiz bir tablo ile karşı karşıyayız. Eğitimde çaba gösterince, gayret gösterince, öğretmeni ile okul idaresi ile bütün bir yekvücut olduktan sonra birçok başarının elde edilebileceğini gördük. Bugün ilimizde kırsal kesimde, köylerimizden tutunda, şehir merkezine kadar birçok öğrencimizin 120 sorunun tamamını yaptığını görüyoruz. Bu da bize gurur ve mutluluk veriyor.” diye konuştu.

Kendilerini mutlu eden bir tabloyla karşı karşıya olduklarını söyleyen İlci, “Bizi mutlu eden bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu yıl TEOG sonuçlarına göre 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayan 54 öğrencimiz var. Bununla birlikte 119 soru yapan, 118 soru yapan, yani bir soruyla da kaçıran toplamda 204 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizi kutluyoruz tekrardan. Bu anlamda TEOG değerlendirmesi yapacak olursam ilimizde, Türkiye başarı ortalamasıyla ilimizin başarı ortalamasını karşılaştıracak olursak, Türkiye başarı ortalamasının 2017 TEOG sonucuna göre 8.13 artarken, bizim ilimizde 11.27 artmış. Bu da gösteriyor ki, ilimiz TEOG`da 3.14`lük bir artış sağlamış geçen yıla göre ve Türkiye başarı ortalamasına göre Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı sağlamış.” ifadelerini kullandı.

Muş'un öğrenci potansiyelinin yüksek olduğunu ifade eden İlci, “Bu sınavdan aldığımız sonuçlar, bizim yaptığımız çalışmaların sonucunda, elde ettiğimiz sonuçlardır. Bizim beklediğimiz sonuçlardı zaten bu sonuçlar. Çünkü bu yıl sınav başından, günümüze kadar uyguladığımız bir sistem vardı. Birebir çocukları takip sistemi dediğimiz, eğitimde başarıyı arttırma sistemi dediğimiz bir sistemle çalıştık. Her bir öğrencinin öğrencimizin neyi yapıp, neyi yapamadığını kontrol etmek üzere bir ekip kurduk. Bu ekibimiz gerek okullarda, gerekse dışarıda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde yaptığımız çalışmalarla, öğrencilerin başarısını arttırmaya yönelik, bütün sorunları ortadan kaldırdık. Öğrencilerimiz çalışmaya teşvik edildi bu çalışmalarının sonucunda da öğrencilerimiz başarı yakaladı. Şu an için en başarılı ilçemiz, merkez ilçe dediğimiz il merkezi, diğer ilçelerimizde de çeşitli başarılar var. Yani bazı ilçelerimizde ful çeken bir çocuk var ama 119 yapan, 118 yapan öğrenciler de var. Bu da ilçe sıralamasını gerçekten çok ciddi manada etkiliyor, fakat en büyük artışı sağlayan il merkezimiz, geçen yıla oranla çok büyük bir başarı elde etmiş.” şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir