• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Nusaybin`den 6 TEOG birincisi çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Nusaybin ilçesinden 6 öğrenci Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında 120 soruya doğru cevap vererek Türkiye birincisi oldu.

Öğrencileri ve ailelerini makamında kabul eden Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin yaptığı açıklamada, Nusaybin`de 6 öğrencinin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

Çetin, “ Öğrencilerimiz Nusaybin tarihinde ilk yaşattılar. Öğrencilerimizden 6 tanesi 120 soruya doğru cevap vererek Türkiye birincileri arasına girdi, öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Full çıkaran öğrencilerimizin haricinde sadece bir yanlışı olan 15 öğrencimiz var. Bir yanlışı biliyorsunuz ki bilgi eksikliğinden değil de heyecan ve buna benzer şeylerden dolayı olduğuna kanaat getiriyoruz. Dolayısıyla bu öğrencilerimizi de birinci olan öğrencilerimizden bir fark görmüyoruz. Maksimum başarılı görüyoruz onları. Sadece 2 yanlış yapan 14 öğrencimiz var ve bu şekilde 5 yanlışa kadar 73 öğrencimiz var. Bu bizim için gurur verici bir tablodur." dedi.

İkinci gurur verici başka durumun ise başarılı öğrencilerin tek merkez veya tek okulla sıkışmadığını belirten Çetin, “Mesela kırsal mahallerimizden Duruca`dan tek yanlışı olan 2 öğrencimiz var. Girmeli Mahallesi`nden tek yanlışı olan 2 öğrencimiz var. Akarsu`da başarı gösteren öğrencilerimiz var ve bu şekilde en uzak okullardan başarının gelmesi sevindirici oldu.” şeklinde konuştu. (Cihat Şayık –İLKHA)                                                                                                   












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir