• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
Diyarbakır`da imam hatip öğrencisi TEOG`da Türkiye birincisi oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında bütün soruları doğru cevaplayan imam hatip öğrencisi Meryem Zelal Yerlikaya, Türkiye birincilerinden oldu.

Bir milyon 174 bin öğrencinin ter döktüğü TEOG sınavında, Kayapınar ilçesinde bulunan Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Meryem Zelal Yerlikaya, sınavda 120 sorunun tamamına doğru yanıt vererek, büyük başarıya imza attı.

TEOG sınavının iki dönem sınavında da tüm soruları doğru cevaplayan Yerlikaya, başarıya giden yolu İLKHA`ya anlattı.

Başarının, inanılarak elde edilebileceğini ifade eden Yerlikaya, imam hatip okullarının adını yükseltecek bir başarı kazanmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Sınava hazırlık aşamasında kendisine küçük hedefler koyarak, ardından ödüller verdiğini dile getiren Yerlikaya, "İlk olarak kendime inandım. Çünkü başarı elde etmek için ilk önce kendine inanmak gerekiyor. İmam hatip okuyanlardan çok başarı elde edenlerin olduğunu öğrendim ve ‘Neden ben de onlardan biri olmayayım` diye düşündüm. İnsanların imam hatip okulları hakkında çok önyargısı var, bu ön yargıları kırmaya çalıştım, kendime inandım. İlk önce küçük küçük hedefler koydum ve bu hedefleri bitirince de kendime ödüller belirledim. İşte ‘Şu testi 2 saat dolu dolu çalışırsan onun sonunda bir saat dinleneceksin` gibi hedefler belirledim. Ondan sonra konu tekrarı yaptım, düzenli bir şekilde çalıştım. Öğretmenlerimin, arkadaşlarımın, anne ve babamın benden beklentileri yüksekti. Ben de bu beklentileri geri çevirmemek için çok uğraştım. Denemeler çözdüm, sınava yakın konularım bitmişti ve sınavda iyi bir sonuç elde ettim." dedi.

"İmam hatiplilerin adını yükseltecek bir başarı elde ettim"

Yerlikaya, "Birinci TEOG sınavında bütün soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldum, ikinci TEOG sınavında da tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldum. Önceleri imam hatip okullarında çok problemler vardı. Bunlardan biri de ‘kat sayı` problemi idi. Şu anda o problemler kalktı. Geçen yıllarda birçok başarı elde insanlar vardı ve çok problemler yaşadılar. Ben de bu problemleri yaşamadığım için kendimi şanslı buluyorum. Bu fırsatları geri çevirmemek için elimden geleni yaptım. Çünkü elimde bir sürü imkân vardı. Hem imam hatipli olup, hem de imam hatiplilerin adını yükseltecek bir başarı elde ettim." ifadelerini kullandı.

"Kimse kendini şartlandırmasın, ‘İşte ben imam hatipliyim, benim sorunlarım var` demesin"

Elde ettiği başarısında ailesi ve öğretmenlerinin katkısının olduğuna vurgu yapan Yerlikaya, "Ailem ve öğretmenlerim bana çok destek verdiler. Ailem ve öğretmenlerim sürekli bana güvendiklerini belirttiler, destekçi oldular. Sürekli beni desteklediler ve ellerinden geldikçe imkân oluşturmaya çalıştılar. Mesela annem babam evde çalışmam için misafir davet etmediler. Öğretmenlerim de aynı şekilde ‘Konu eksiğin olursa gel tekrar edelim` diyerek çok yardımcı oldular, başarılı olmam için. Kimse kendini şartlandırmasın. ‘İşte ben imam hatipliyim, benim sorunlarım var` demesin. Şu anda imam hatiplerin çok büyük imkânları var, bunların kıymetini bilsinler ve kendilerine güvensinler, kendilerine inansınlar. ‘O kadar insan bunu başardı ben niye yapamayayım` desinler." diye konuştu. (M. Hüseyin Temel / M. Sıddık Bilge – İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir