• DOLAR 32.498
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2490.188
  • ...
Bitlis`te mukabelelere bayanlardan yoğun katılım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan ve Hz Muhammed`in ashabıyla yaptığı mukabele sünneti, bu yıl da büyük bir ilgi ve yoğun bir teveccüh ile başladı. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Bitlis`te düzenlenen mukabele programlarına bayanlar yoğun ilgi gösteriyor.

Kur`an`ın sadece Ramazan ayında okunmadığını belirten bayanlar, en çok bu ayda okunması gerektiğine vurgu yaptılar. Hiçbir şeyin Kur`an okumaya engel olmadığını dile getiren bayanlar, Kur`an ayı olan Ramazanda mukabele halkalarından geri kalmayacaklarını ifade ettiler.

“Kur`an okuduğumuz için kendimizi şanslı hissediyoruz”

Bulundukları Zeydan Mahallesinde Kur`an kursu olmadığı için müftülük tarafından kendilerine tahsis edilen müstakil bir evde yapılan mukabeleye 7`den 70`e bayanlar, mukabeleyi görevli bayan hoca eşliğinde gerçekleştiriyorlar. Mukabeleye katılmanın kendilerini son derece mutlu ettiğini belirten Meryem Uçar ve Naime Budak, “Ramazan ayı Kur`an ayıdır. Kur`an her zaman okunmalı ama en çok bu ayda okunmalıdır. Burada Kur`an kursu hocamızın nezaretinde mukabelelerimizi yapıyoruz. Kur`an okuduğumuz için kendimizi şanslı hissediyoruz. Çok mutluyuz. Allah, herkese okumayı nasip etsin. Mukabele şeklinde okumak güzel oluyor. Allah Ramazan`da tüm Müslümanların yardımcısı olsun. İslam`a saldıranlara da fırsat vermesin. Herkesi mukabelelere davet ediyoruz.” dediler.

İkrime Kardoğan ise Kur`an okumayı öğrenmeye çalıştığını, fakat her gün mukabeleye katılarak, Kur`an`ı dinlediğini belirtti.

Kur`an kursu hocası Özlem Ceyhan ise müftülüğün kendilerine tahsis ettiği evde mukabele halkasını oluşturduklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Gerçekten mukabele halkalarına yoğun bir katılım var. Saat 10.00`da başlayan mukabelelere her yaştan bayanlarımız katılım sağlıyor. Ev işlerini bırakarak, gelip burada Kur`an okuyorlar. Kur`an okumasını bilmeyenler de gelip dinliyorlar. Bizlere yer tahsisini yapan müftülüğümüze teşekkür ediyoruz. Ama en büyük isteğimizde bu mahalleye bir Kur`an kursunun yapılmasıdır.” (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir