• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyanet-Sen`den TGRT ve Osman Ünlü`ye sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son haftalarda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Prof. Dr. Mehmet Görmez'i hedefine aldığı görülen Türkiye gazetesi ve TGRT TV, dün akşam çok büyük bir facianın altına imza attı.

TGRT'de "ilahiyatçı" unvanıyla program yapan Osman Ünlü, dün akşam Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alırken, çocuklar için camilerde düzenlenen programlar üzerinden sarf ettiği sözler çok büyük tepki çekti.

"Camiler Peygamberimiz zamanında sadece ibadet yeri olarak kullanılmıyordu"

Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü ise "TGRT ve hurafeciyi kınıyoruz" başlığıyla yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye gazetesinin hurafeci yazarı ve TGRT TV de program yapan ilahiyatçı Osman Ünlü'nün (hurafeciliğiyle ünlü) camilerimizle alakalı söylediği uygunsuz sözler 'Diyanet'in camilere çocuk alanları yaparak camileri kerhaneye (geneleve) döndürdüğünü söylemesi' camiamızı ve tüm ülke insanımızı derinden üzmüştür. Peygamberimiz zamanında sadece ibadet yeri olarak değil tüm inananların birçok ihtiyacının karşılandığı yer olarak hizmet veren camilerimiz, son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığımızın kıymetli gayretleri neticesinde asli fonksiyonuna geri avdet etmektedir."

"Allah'ın evlerine teveccüh belli ki hurafeden beslenen birilerini rahatsız etmektedir"

Görgülü, "Yıllardır sadece belli yaş üzerindeki insanların uğrak yeri olan camilerimize genç nesilleri alıştırmak için yapılan çeşitli etkinlikler ve sosyal faaliyetler tüm insanlarımız tarafından genel kabul görmüş, çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın Allah'ın evlerine teveccühü belli ki hurafeden beslenen birilerini rahatsız etmektedir. Bu da gösteriyor ki yapılan çalışmalar ve gayretler yerindedir artarak da devam etmelidir." dedi.

"Milyonların önünde bir TV kanalında camilerimize yapılan benzetme çok ahlaksızcadır"

TGRT'de camilere yapılan benzetmenin çok ahlaksızca olduğunu ve derhal kamuoyundan özür dilenmesi gerektiği belirten Görgülü, "Tertemiz ve pak olan Allah'ın evlerini hurafeden beslenen zındıkların galiz sözleri asla kirletemez. Milyonların önünde bir TV kanalında camilerimize yapılan benzetme çok ahlaksızcadır, cahilcedir. Yapılan sosyal etkinlikler ve çalışmalar, Diyanet teşkilatımıza ve onun uhdesindeki camilerimize sokulmayan hurafeci düşünceleri endişeye sevk ettiği görülmektedir. Diyanet-Sen Mersin Şubesi olarak şahsı ve yayın organını şiddetle kınıyoruz. Milletin el emeği alın terinin istismarı ile kurulan, hurafeden beslenen şimdi de milletimizin inancına, mabedine fütursuzca saldıran yayın organını milletimizden özür dilemeye davet ediyoruz." diye vurguladı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir