• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Mahalleli bozdurulan yollarının yapılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Kozluk ilçesi Yukarı Güneşli Mahallesi`nde 2 yıl önce belediye tarafından ‘Küsket Su Projesi` kapsamında su borusu döşemesi için bozdurulan yolların eski haline getirilmemesi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Mahalleli 2 yıldan beridir bozuk yolun çilesini çekiyor. Yol boyunca bir metre derinliğinde açılan çukurlar mahallede okula giden çocuklar içinde tehlike oluşturuyor. Mahalleli, özellikle yağışlı günlerde yollarının kullanılamaz bir hal aldığını belirtiyor. Gerekli yerlere başvurmalarına rağmen hiçbir netice alamadıklarını ileri süren mahalle sakinleri, yollarının tekrardan eski haline getirilmesini istiyor.

2 yıl önce yollarının olduğunu ve su borusu döşemesi yapılırken kendilerine yollarını tekrardan yapacakları sözünü verdiklerini söyleyen mahalle sakinlerinden İzzet Çelik, "Yolumuz dana önce yapılmıştı. Ekipler, 'Çalışma yapacağımız için bozacağız.' dediler. Ben de onlara sonra yapacak mısınız? diye sordum bana yapacağız dediler ve söz verdiler. Ama 2 yıldır halâ yapmadılar. Buranın halini görüyorsunuz. Bir metre derinlik var ve araçlarımız buradan geçerken takılı kalıyor. Bir gün duvara çarpsak ne olacak? 2 yıldır bu böyle. Çukurlar çöpe dönüşmüş ve köy yolları dahi bundan iyidir. Yolumuzu bir türlü yapmıyorlar." dedi.

Defalarca durumu belediye başkanına izah ettiklerini ve bir sonuç alamadıklarını ileri süren Çelik, "10 defadır belediye başkanına söyledik. Şimdiye kadar altyapı, altyapı diye bizi oyaladılar. İstediği yerde yapabiliyor, evinin önünü yapabiliyor ancak bizimkimizi yapmıyor. Bizim yolumuzu yapsınlar biz altyapı istemiyoruz. Bir yolumuz vardı, gelip yıktılar onu da yapmıyorlar. Bazen hastalarımız oluyor, ambulans buraya çıkamıyor bu bozuk ve derin yoldan dolayı." ifadelerini kullandı.

"Olan yolu bozdular, tekrardan yapmalarını istiyoruz"

Mahallede bulunan 50 hanenin bu bozuk yolu kullandığını söyleyen mahalle sakinlerinden Serkan Balku ise şunları söyledi: "En az 50 evden fazla bu yolu kullanıyoruz. Gerçekten yolumuz yok. Hastalarımız, yaşlılarımız, öğrencilerimiz oluyor. Belediyeye gidiyoruz bize, ‘tamam tamam yolunuz olacak.` diyorlar. 2 yıldır bu rezilliğin içindeyiz. Şu an görüyorsunuz ne haldeyiz. Yağmur yağınca dize kadar su doluyor. 'Yapacağız, yapacağız' diyorlar kesinlikle hiçbir şey yok! Biz hiçbir şey istemiyoruz belediyeden. Sadece insanlık hakkımızı istiyoruz. Bizim yolumuzu yapsınlar. Olan yolu bozdular, tekrardan yapmalarını istiyoruz."

"Hastam oluyor hastamı hastaneye götüremiyorum"

Hastası olduğunu ve bozuk yoldan dolayı hastaneye götüremediğini söyleyen Balku, "Benim hastam oldu, yemin ederim ben hastamı hastaneye götüremedim. Yaşlımız oluyor, aynen o şekil hastaneye götüremiyorum. En az 50 ev bu yolu kullanıyor. Yaşlıları, gençleri, öğrencileri var. Benim hastam var. Ama hastaneye götüremiyorum. Ben sağlık ocağından hemşire getirmişim, iğnesini yaptırmışım, götürmüşüm ki yürüyemiyor. Şu an benim hastam yatıyor götüremiyorum. Arabam gitmiyor kapının önüne. Eşyamı, gıdamı götüremiyorum. Yol yok, ambulans da yok. Hiçbir şey yok! Gelemiyor ambulans. Yol yok, insan yolu yok. Araba yolunu boş ver, yaya yolu bile yok. Artık gidebileceğimiz düzgün bir yaya yolu istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Belediyenin burada yapacağı 3 günlük iş yok"

Bozdurulan yollarının yapılamamasına bir türlü anlam veremediğini söyleyen Balku, bozuk yoldan dolayı birçok sorun ve sıkıntıyla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Mahalleye gelen tek yolun olduğunu ve bu yolunda bozuk olduğunu belirten Balku, bozuk yoldan dolayı bıktığını, ev ve çarşı ulaşımında zorluk çektiğinden evini satışa çıkardığını ancak düzgün bir yol olmadığı için evini kimsenin almadığını söyledi.

Son olarak Balku, şunları kaydetti: "Evimi satmak istiyorum, satılmıyor bu yoldan dolayı. Satılmıyor kardeşim. Olmuyor hepimiz mağduruz. Yol, 100 metre ya var ya yok. Belediyenin burada yapacağı 3 günlük iş yok. Biz belediyeye gidiyoruz, belediyeden hiçbir netice alamıyoruz. Bu encümenlere diyoruz, ‘tamam` diyorlar. ‘Belediye başkanına ileteceğiz`. Ondan da hiçbir etki yok. Belediyeye şahsen ben 3-4 defa gittim, bir türlü netice alamadım. Biz bu yolun yapılmasını istiyoruz. Gerçekten mağduruz ve zor durumdayız." (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)   
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir