• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
Diyarbakır`da 2 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği, 6 ilçede PKK'ye yönelik devam eden operasyonların bir günlük bilançosunu yazılı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Hani ilçesi Yukarı Turalı köyü Zincibel Tepe Bloğu civarında çıkan çatışmada 2 PKK'linin öldürüldüğü belirtildi.

Öldürülen PKK'lilerin üzerinden 2 kaleşnikov piyade tüfeği ve bunlara ait 8 şarjör, 3 el bombası, 2 tabanca, bir dürbün ve bir kameranın ele geçirildiği bildirildi.

Operasyon kapsamında 5 köy ve mezralarındaki 6 ev ile eklentilerinde arama yapıldığının kaydedildiği açıklamada, bu kapsamda bir ruhsatsız av tüfeği, bir tabanca, 50 kilo amonyum nitrat, 100 gram plastik patlayıcı, 25 kilo 800 gram toz, 16 kilo 600 gram kubar esrar olmak üzere toplam 42 kilo 400 gram uyuşturucunun ele geçirildiği ifade edildi.

Gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ünün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı belirtildi.

31 yol kontrol noktasında 96 araç ve 345 kişinin sorgulamasının yapıldığına yer verilen açıklamada, yakalanan 13 yoklama kaçağının, 1111 Sayılı Askerlik Kanunu gereği tebliğlerin yapılmasının ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

PKK tarafından kullanılan 4 sığınak ve bir mağarada yapılan aramalarda bomba yapımında kullanılan 10 mutfak tüpü, 2 tabanca ve yaşam malzemelerinin ele geçirildiğinin kaydedildiği açıklamada, sığınak ve barınak ile örgütsel doküman ve yaşam malzemelerinin imha edildiği ifade edildi.

100 kilo amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanılarak tuzaklanmış bombanın belirlenerek imha edildiğine yer verilen açıklamada, 13 bin 800 kök kenevir bitkisi ve bir jeneratörün ele geçirildiği, konuyla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir