• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
Mahkemede Darbeci Tiyatrosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zeki Aras- Doğruhaber

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ana darbe davasına ilişkin, "Bir tiyatro oynanıyor, bir tiyatro sahnesi gibi. Sanki TBMM'yi bombalayanlar onlar değilmiş gibi, sanki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni, Gölbaşı Özel Harekât Merkezini bombalayanlar onlar değilmiş gibi davranılıyor. İçeride darbecilerin halini görmek... Gerçekten büyük bir tiyatro yaşanıyor içeride…" dedi.

ÜLKEYE KARŞI YAPILMIŞ ÇOK ALÇAKÇA BİR GİRİŞİM

Bakan Kaya, 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın yargılandığı ana darbe davasını izlemek ve ‘şehit yakınları ile gazilere` destek vermek için, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne geldi. Hayatını kaybeden ailelere destek olmak için Silivri'ye geldiklerini ifade eden Kaya, "Onlar için hizmet etmek bizim için büyük bir şeref, büyük bir gurur." dedi. Darbe teşebbüsünün, ülkeye karşı yapılmış çok alçakça bir girişim, milletin iradesine karşı yapılmış büyük bir kalkışma olduğunu dile getiren Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla aziz milletin bu darbe girişimini geri püskürttüğünü ama bu alçak, hain darbecilerin adalet önünde hesap vereceğini, hak ettikleri cezayı alacaklarını söyledi.

"BÜYÜK BİR TİYATRO YAŞANIYOR İÇERİDE"

Mahkeme salonunda duruşmayı izlediğini anlatan Kaya, "Bir tiyatro oynanıyor, bir tiyatro sahnesi gibi. Sanki TBMM'yi bombalayanlar onlar değilmiş gibi, sanki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni, Gölbaşı Özel Harekât Merkezi'ni bombalayanlar onlar değilmiş gibi davranılıyor. İçeride darbecilerin halini görmek... Gerçekten büyük bir tiyatro yaşanıyor içeride." diye konuştu.

 

Kutu…

DARBECİLER MAĞDUR YAKINLARINA DİL ÇIKARTTI!

FETÖ`nün beyin takımı Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin hesap verdiği davada, sanıkların rahat ve pişkin tavırları, mağdur yakınlarını çıldırttı. Sanıkların lavaboya giderken hayatını kaybedenlerin ailelerine ve gazilere dil çıkartması nedeniyle sık sık tartışmalar yaşandı. Mahkeme de, sanıklar ile hayatını kaybedenlerin ailelerinin yüz yüze gelmemesi için araya perde çekilmesine karar verdi. 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Karargâhı`nın işgal edilmesine ilişkin 221 sanığın yargılanmasına bir hafta önce başlandı. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığınca Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde görülen davada, şu ana kadar darbecilerin beyin takımı olan Yurtta Sulh Konseyi`nin 11 üyesi dinlendi. Akın Öztürk, Gökhan Şahin Sönmezateş, Ali Yazıcı ve Fırat Alakuş`un da aralarında bulunduğu 11 sanığın hepsi haklarındaki suçlamaları reddederken, adeta üç maymunu oynadı.

SANIK VE MÜŞTEKİ YAKINLARI ARASINA PERDE

Yargılama esnasında, sanıkların tavırları ise duruşma salonunda gerilimi arttırdı. Salonda bulunan şehit yakınları ve gaziler, zaman zaman savunma yapan sanıklara tepki gösterdi. Özellikle sanıkların daha da yüzsüzleşerek lavaboya gidip gelirken hayatını kaybedenlerin ailelerinin bulunduğu alana bakarak gülmesi ve dil çıkartması gerilimi daha da tırmandırdı. Müşteki avukatları da pişkin tutumunu eleştirdiği sanıklar ile hayatını kaybedenlerin ailelerinin yüz yüze gelmemesi için perde çekilmesini talep etti. Sanıklar ile müşteki yakınları arasındaki gerilimin devam etmesi üzerine ise mahkeme heyetinin talimatıyla sanıkların müşteki yakınlarının önünden geçerek lavaboya indikleri bölüme perde çekildi. Böylece sanıklar ile müşteki yakınlarının karşı karşıya gelmesinin de önüne geçilmiş oldu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir