• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
13 katlı binada asansörlerin mühürlenmesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesi Mimar Sinan Caddesi'nde bulunan 132 dairelik, 13 katlı Galerya Sitesinde asansörlerin bakımsız olduğu gerekçesiyle belediye görevlileri tarafından mühürlenmesi, site sakinlerinin tepkilerine neden oldu.

Apartmanın güvenlik personeli Mehmet Akbaba, kendilerine kesilen cezayı ödedikten sonra asansörlerin bakımını yapmaları için Belediyeye müracaat ettiklerini ancak ilgili kişinin izne ayrıldığını söyledi.

Akbaba, "Güvenlik görevlisiyim. 2 gündür asansörlerimizi kesmişler. Asansörlerde sıkıntı var diye. Belli bir ceza kestiler, cezayı ödedik. Belediyeye gittik cezamızı ödemişiz, gelin asansörlerimizi yapın diye maalesef kimse gelmiyor. Telefon açtık dedik ki niye gelmiyorsunuz? Dediler ki bu işe bakan (elektrik mühendisi mi kimse artık) izne ayrılmış, bu durumda bir şey yapamıyoruz. Ben bir güvenlik görevlisi olarak artık öyle bir duruma düşmüşüm ki, işi bırakıp eve gideyim diyorum. Yaşlılar var, yukardan inemiyorlar, inince çıkamıyorlar. Allah korusun biri yukarda kalp krizi geçirse kimse hastaneye yetiştiremez. Çünkü 13 kattır. Ben kendim telefon açtım, yalvardım gelip yapmaları için. Bir de Ramazan ayıdır. Maalesef gelen-giden yok, böyle bekliyoruz." dedi.

Akbaba, yetkililerin gelip mağduriyetlerini gidermelerini istediklerini dile getirdi.

Bina sakinlerinden Berat Kaya ise Ramazan ayı olması hasebiyle asansör olmadığı için inip çıkarken zorluk çektiklerini ifade etti.

Kaya, "Ramazan ayında yukarıya çıkarken büyük sıkıntılar yaşıyoruz. 5'inci katta oturuyorum. Çıkana kadar nefes nefese kalıyoruz. Benim annem 70 yaşında ilk defa teravi namazını kılamadı. Hasta olsa götüremeyeceğiz. Biz bunun art niyetli olduğunu düşünüyoruz. Belediyelerin ve kayyumun yaptığı çalışmalara sekte vurmak için personelin işgüzarlığı olarak değerlendiriyoruz. Bu Ramazan ayında zaten belediyeden alınan işçiler olmuş. Tebligat yapmaksızın, sizin asansörünüzü kapatacağız bir sıkıntı olursa önlemini alın, demeden gelip kapattılar. Yetkilileri arıyoruz hiçbir şekilde cevap vermiyor, ulaşamıyoruz. Kocaman belediyede bir elektrik mühendisi var. Onun da 2 gün önce izne ayrıldığını söyleniyor. Duyumlarımıza göre Yenişehir'de 100 binanın asansörünü kestiler. Bu da bilinçli olarak atanan kayyumlara tepki görüyoruz. Halk onlara karşı kışkırtmak için yapıyorlar. Başkanın haberi olduğunu düşünmüyoruz." Dedi

"2 sene önceki kararı yeni uyguluyorlar"

Kaya, ilgili yetkililere ulaşamadıklarını belirterek, "2 sene önce alınan kararı Ramazan ayında uyguluyorlar. 2 sene önce bu kararı aldınız problem var diye. Bu Ramazan ayında neden uygulama gereği duydunuz? Bunu yaparken izindeyken talimat vermişsiniz. Yetkili yok, izinden geleceğini söylüyorlar. Müdür arıyoruz, yok. Biz bunda art niyet arıyoruz.  İnmek isteyen inemiyor çıkma endişesiyle, çıkmak isteyen bir daha inemiyor." şeklinde konuştu.

Görüştüğümüz Belediye yetkilileri de ilgili kişinin Pazartesi gününe kadar izinli olduğunu, pazartesi gününden sonra ilgileneceklerini ilettiler. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir