• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Askeri birliklere akaryakıt taşıyan firmalara PKK operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Jandarma Komutanlığınca, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde konuşlu askeri birliklere akaryakıt taşıyan firmalara yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 37 şüpheliden 8'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ile Batman Jandarma Komutanlığı KOM ekiplerince, 23 Mayıs'ta Batman, Hakkari, Şırnak, Mardin, Bitlis, Siirt ve Sivas illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 37 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 8'i tutuklandı, 29'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyona ilişkin 23 Mayıs'ta Batman İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, "Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve Nato Pol Tesisleri İşletme Başkanlığından (ANT) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde konuşlu bulunan askeri birliklerin akaryakıtlarını taşımak üzere ihale alan firma yönetici ve çalışanlarının aralarında bulunduğu 46 şüpheliye yönelik PKK/KCK terör örgütüne finansman sağlamak, edimin ifasına fesat karıştırmak, 5 bin 607 Sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından operasyon devam etmektedir." ifadelerine yer verilmişti. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir