• DOLAR 32.495
  • EURO 34.6
  • ALTIN 2477.311
  • ...
İnşaata işçilerinin oruç azmi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mevsimin sıcak ve günlerin uzun olmasına rağmen inşaat çalışanları oruçlarından ödün vermiyor. Sıcak iklime ve ağır işlere rağmen inşaat çalışanları günde ortalama 10-11 saat çalışıyor.

İnşaat ustası Ali Sar, sabahın erken saatlerinden, iftara yakın bir zamana kadar çalıştıklarını söyledi.

Sar, "Bizim işe ara verme şansımız yok. Çünkü ekonomik olarak müsait değiliz. Vaktinde iş teslimi ile söz verdiğimiz inşaatlar var. Normalde akşama kadar defalarca su, yemek, çay vb. şeyler yiyip-içerken oruçlu olarak bu kadar saat aç –susuz kalabilmemiz Allah`ın yardımıdır. Allah kolaylaştırıyor. Bu sıcak iklimde ve uzun süre çalışarak oruç tutmanın ayrı bir değeri ver maneviyatı var.” dedi.

Sıvacılık yaptığını belirten Süleyman Kodak ise ailesine helal rızıkla geçindirebilmek için çalışmak zorunda olduğunu ifade etti.

Kodak, "Uzun süre ve sıcak iklimde oruç tutmaktan gurur duyuyorum. Bu azmi ve kuvveti veren Allah`tır. Bizim dışımızda da farklı mesleklerde azim ve kararlılıkla oruçlu olarak çalışan çok kişi vardır. Fakat klimalı odasından çıkmadığı halde oruç tutmayanlar  (mazeretsiz)  maalesef var.  Eğer günde 10-11 saat güneş altında çalışanlar tutabiliyorsa onlar çok daha rahat tutabilir." diye belirtti.

Suriye'deki savaş nedeni ile Viranşehir`e yerleşen Salih Xello da "Çocuklarımın ve ailemin geçimi için çalışmak zorundayım. Zorlansak ta oruç tutuyoruz. Allah kolaylaştırıyor. Allah bütün Müslümanların yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı. (Sabri Acet -İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir