• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.584
  • ...
"Hiçbir siyasi çıkar çocukların ölümünü durdurmaktan daha önemli değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İslam coğrafyasındaki iç savaşlar ve beraberinde getirdiği maddi ve manevi yıkımla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, özellikle savaşların en büyük mağduru çocukların durumuna dikkat çekti.

"Toplu bir şekilde çocukların, kadınların, hastaların, yaşlıların, zayıf insanların ölümüne sebebiyet verecek boyuta ulaşmış bir savaşı artık sürdürmenin izah edilebilir hiçbir tarafı kalmamıştır." diyen Yapıcıoğlu, "Hiçbir bahane, hiçbir ülkenin veya hiçbir grubun siyasi çıkarı o çocukların ölümünü durdurmaktan daha önemli değildir." ifadelerini kullandı.

Müslümanların kendi aralarındaki ihtilaflara ve emperyalistlerin bu ihtilafları çatışmaya çevirdiği gerçeğine dikkat çeken Yapıcıoğlu, var olan ihtilafların silahla, savaşla çözülmeye çalışılmasının ölümleri ve yıkımları artıracağına vurgu yaptı.

İslam coğrafyasında yaşanan iç savaşları, ABD'nin desteklediği Suud rejimi öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin hava saldırılarına maruz kalan Yemen halkının yaşadığı insanlık dramını değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, önemli tespitlerle beraber uyarılarda bulundu.

Partisinin Diyarbakır İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programının ardından İLKHA`nın sorularını yanıtlayan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu; Yemen'de, Suriye`de ve Irak'ta gelişen olayların aslında bir yönüyle iç çatışma ama bu iç çatışmaların tamamının emperyalistlerin körüklediği iç çatışmalar olduğuna dikkat çekti.

İhtilafları silahla, savaşla çözmeye çalışırsak onlar da gelir bize bol bol silah satar ve bu silahları birbirimize karşı kullanırız.

Emperyalistler hiçbir masrafa girmeden bizim sırtımızdan, kanımızdan para kazanarak ölümümüzü seyrediyorlar

Sadece Yemen'de değil baştanbaşa bütün bir İslam coğrafyasında daha önce bilfiil işgalleri emperyalistlerin yaptığını belirten Yapıcıoğlu, “Emperyalistler daha sonra işgal etmeden belki uzaktan, havadan bombardımanlarla Müslümanlara zarar vermeye başladılar. Son birkaç yıldır bu kez Müslümanları birbirine karşı kışkırtıp birbirine düşürüyorlar. Biz Ramazan ayında Kur'an-ı Kerim`in bizden istediği gibi kardeşliği beceremezsek, kendi aramızdaki ihtilafları; silahla, savaşla birbirimizi öldürerek çözmeye çalışırsak onlar da gelir bize bol bol silah satar ve bu silahları birbirimize karşı kullanırız. Onlar bizi öldürmek için hiçbir masrafa girmeden tam tersine bizim sırtımızdan, bizim kanımızdan para kazanarak ölümümüzü seyrederler. Yemen'de, Suriye`de ve Irak'ta olanda aslında bir yönüyle iç çatışma, ama bu iç çatışmaların tamamı emperyalistlerin kışkırttığı ve onların körüklediği iç çatışmalardır. Rabbim basiret versin, İslam ümmetinin içerisine düştüğü bu acı durumdan bir an önce çıktığımızı görmeyi nasip etsin." dedi.

Çocuklar yaşanan sıkıntılardan en hızlı şekilde etkileniyor

Yemen'de yaşanan savaşın getirdiği yıkıma değinen Yapıcıoğlu, emperyalistlerin ve silah tüccarlarının bundan kazanç sağladıklarını ifade ederek, savaş şartlarından dolayı Yemen`de açlıktan ölümlerin başladığını belirtti.

Yardımların Yemen`e olumsuz şartlardan dolayı ulaşamadığına da işaret eden Yapıcoğlu, “Oradaki insanlara gıda malzemesi taşıyan gemilerden bazıları, batırılma tehlikesi ile karşı karşıya kalma korkusu ile gitmiyor. Hatta batırılan gemiler oldu. İkmal yoları kapatılınca orada ciddi şekilde bir gıda sıkıntısı baş gösterdi. Bundan en hızlı şekilde etkilenenler de çocuklar oluyor. Aynı şekilde ilaçsızlıktan dolayı yine pek çok kişi tedavi edilebilir hastalıklardan öldü. Temiz suya ulaşamadıkları için kolera salgınları baş göstermeye başladı.” ifadelerini kullandı.

Çocukların, kadınların, hastaların ölümüne sebebiyet veren bir savaşı sürdürmenin izah edilebilir hiçbir tarafı kalmamıştır

İç savaşların bilinen savaşlardan daha kötü olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, “Ama toplu bir şekilde çocukların, kadınların, hastaların, yaşlıların, zayıf insanların ölümüne sebebiyet verecek boyuta ulaşmış bir savaşı artık sürdürmenin izah edilebilir hiçbir tarafı kalmamıştır. Hiçbir bahane, hiçbir ülkenin veya hiçbir grubun siyasi çıkarı o çocukların ölümünü durdurmaktan daha önemli değildir." şeklinde değerlendirmesine devam etti.

"Sadece emperyalistler kazanıyor"

Söz konusu savaşlarda kazananın sadece emperyalistler olduğunun altını çizen Yapıcıoğlu, “Olması gereken şey en azından bu rahmet ayında, ümmetin idarecilerinin biraz daha kalplerinin sesini dinlemeleri, biraz daha Kur`an`ı, ilahi emirleri dinlemeleri ve birbirlerinin kanına girmekten, birbirlerinin açlığına sebep olmaktan vazgeçmeleridir. Ümit ediyoruz ki bu sesler yükselince belki onlar da bu noktada bir uyanışa gelirler. Bir duruş olur. Bu işin sonu yok, bunun kazananı da yok. Sadece silah tüccarları kazanıyor. Sadece emperyalistler kazanıyor. Ölen hep biziz, kaybeden hep biziz, yeraltı, yerüstü zenginlikleri talan edilen biziz. Allah bizi bu durumdan bir an önce çıkmak için gayret sarf eden kullarından eylesin." temennisinde bulundu. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir