• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Suriyeli aşiretler HÜDA PAR`ı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kompeta Suryi Serbuxe Başkanı Rafif Mustafa, Tayi Aşireti Reisi Nevaf Tayyi, Şemera Aşireti Reisi Hüseynel Haçım ve Naimi Aşireti Reisi Suphudil Adan`dan oluşan bir heyet, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret etti.

Heyeti HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın karşıladı. Parti binasında gerçekleşen ziyarette Suriye meselesi ve yaşanan mağduriyetler ele alındı.

Ziyarette HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın`ın yanı sıra Haliliye İlçe Başkanı Basri Demir ve HÜDA PAR Suriye Komisyonu üyelerinden Hasan Çelik hazır bulundu.

Kombeta Suryi Serbuxe Başkanı Avukat Radif Mustafa, 7 yıldır devam eden ve giderek vekalet savaşı haline getirilen Suriye meselesi ve yaşanan mağduriyetler hakkında konuşarak HÜDA PAR`ın Suriye politikasının çok yerinde olduğunu vurguladı.

Yapılan ziyaret hakkında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın ise Suriye meselesi ve HÜDA PAR`ın Suriye politikası üzerinde durduklarını ifade etti.

Suriye`nin önemli aşiretlerinden oluşan bir heyetin kendilerini ziyaret ettiğini söyleyen Yalçın, “Bugün Suriye Haseki Ulusal Kurtuluş Hareketi üyelerinden Kombeta Suryi Serbuxe Başkanı Avukat Radif Mustafa, Tayi Aşireti Reisi Nevaf Teyyi, Şemera Aşireti Reisi Hüseynel Haçım ve Naimi Aşireti Reisi Suphudil Adan'dan oluşan bir heyet partimize ziyarette bulundular. Ziyaretin ana konusu Suriye meselesiydi. Çünkü bu insanlar kendi topraklarında mağdur edilmiş ve muhacir olmak suretiyle memleketimize gelmiş insanlardır.” ifadelerini kullandı.  

"PYD sarı renkli ticari taksiye benziyor, herkesi bindiriyor ama Kürtleri bindirmiyor"

Ziyaretin oldukça faydalı geçtiğini belirten Yalçın, “Ziyarette gerek Şemara Aşireti Reisi Hüseynel Haçım`ın yaptığı açıklamalar, gerek Tayi Aşireti Reisi Nevaf Teyyi`nin yapmış olduğu açıklamalar bizi hayrete düşürdü. Özellikle Kombeta Suryi Serbuxe Başkanı Avukat Radif Mustafa`nın PYD`yi sarı renkli ticari taksiye benzeterek her gelenin bu taksiye bindiğini sadece Kürtlerin binmediği söylemesi bizi şaşırttı. Kendi bölgelerinde her ne kadar DAİŞ ve diğer örgütlerden zarar gördüklerini söylemişlerse de bir o kadar da PYD`den de halkın zarar gördüğünü söylediler. PYD yüzünden Kobani`den göç ettiklerini ifade ettiler. Ayrıca Suriye halkının bir savaşı olmadığını yaşananın tamamıyla vekâlet savaşı olduğunu söylediler. Devletlerin orada savaştığını en büyük kaybı da kendilerinin yaşadıklarını söylediler. Biz de kendilerine Suriye politikamızı izah ettik.” dedi.

Ziyaret karşılıklı görüş alış-verişin ardından son buldu. (Ramazan Casuk-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir