• DOLAR 32.586
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2412.595
  • ...
Diyarbakır`da PKK operasyonları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın 6 ilçesindeki 104 köy ve mezralarında PKK'ye yönelik 28 Mayıs'ta saat 22.00'den itibaren başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Valilik tarafından operasyonlarla ilgili yapılan açıklamada, bu kapsamda birçok silah ve patlayıcı ile çok miktarda uyuşturucu ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, "30 Mayıs 2017 Salı günü icra edilen operasyon kapsamında Cumhuriyet Savcılığından alınan adli arama kararlarına istinaden 5 köy ve mezralarında toplam 10 ev ve eklentilerinde icra edilen adli arama faaliyetinde bir adet ruhsatsız av tüfeği, bir adet tabanca, 100 gram plastik patlayıcı, 6,5 kilogram toz, 45 kilogram kubar esrar olmak üzere toplam 51,5 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilmiş, 2 şüpheli şahıs gözaltına alınmış, tesis edilen 31 yol kontrol noktasında yapılan kontroller neticesinde 362 araç ve 796 şahsın sorgulaması yapılmış, yapılan sorgulamalar sonucu yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 9 şahıs yakalanarak 1111 Sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligatın yapılmasına müteakip serbest bırakılmış, BTÖ mensuplarına ait bir sığınak içerisinde yapılan detaylı aramada EYP yapımında kullanılan 22 adet mutfak tüpü, 10 adet silikon, 20 adet koli bandı, 2 adet streçfilm ele geçirilmiştir," denildi.

Tespit edilen sığınakların kullanılamaz hale getirildiğinin kaydedildiği açıklamada, buralarda bulunan örgütsel doküman ile yaşam ve giyim malzemelerinin yerinde imha edildiği ifade edildi.

Son olarak açıklamada, "Teröristlerce 100 kilogram amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanılarak tuzaklanmış bir adet EYP düzeneği tespit edilmesine müteakip patlayıcı madde imha timi marifetiyle yerinde tahrip edilmiş, BTÖ mensubu teröristlerce girilen silahlı çatışma neticesinde 2 kahraman silah arkadaşımız hafif şekilde yaralanmış olup, olay bölgesindeki BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla arama faaliyetine devam edilmektedir. Narko-terörizmle mücadele kapsamında 186 bin 200 kök kenevir bitkisi, bir adet su motoru, bir adet jeneratör ele geçirilmiş olup, kenevir bitkisinden numune alınmasına müteakip Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince  yerinde imha edilmiş, bir şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir