• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...
"Asgari ücret yetmeyince ek iş yapmak zorunda kalıyorum"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Devlet Hastanesinde temizlik personeli olarak çalışan Hasan Kaya, aldığı asgari ücretin geçimine yetmemesi nedeniyle Ramazan ayını da fırsat bilerek iftarlık yiyecek ve içecek satıyor.

6 çocuk babası Hasan Kaya, sabah 07.30`da iş başı yapıyor, 15.30`da ise mesaisi bitiyor. 14 yıldır asgari ücret ile çalışıp evine ekmek götürdüğünü söyleyen Kaya, ancak asgari ücretin ihtiyaçlarını karşılamadığını, bu yüzden ek iş yapmaya karar verdiği dile getirdi.

İş çıkışı tezgâhını kurarak çiğköfte yoğurmaya başlayan Kaya, bunun yanı sıra yaptığı ev tipi limonata ve meyan şerbetini de tezgâhında satıyor. Çiğköfte yiyecek kıvama gelince "buyrun buyrun buyrun" diye çağırmaya başlayan Kaya, akşam ezanı okununca kazandığı para ve tezgâhında kalanları toparlayarak evine gidiyor.

Oruçlu halde iftarlık satarak ek iş yaptığını söyleyen Kaya, “Ben 14 yıldır hastanede temizlik personeli olarak çalışıyorum. 5 erkek ve bir kızım var. Toplam 8 kişilik bir aileyiz. 4 çocuğum da öğrencidir. Zar zor ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorum. Mecbur olduğumuz için bu ek işi yapıyorum. Askeri ücret bize yetmediği için, geçimimizi sağlamak için Ramazan ayında ek iş olarak çiğköfte, limonata, şerbet satıyorum. Ailemin geçimini sağlamak zorundayım. Çalışmasam aç kalırız.” dedi.

"Hem orucumu tutuyorum hem de ek işte çalışıyorum"

"Ben de herkes gibi mesai bitiminde evime gitmeyi, oturmayı, keyfime bakmayı bilirim." diyen Kaya, ancak yaptığı ek işle günlük 30-35 TL kazandığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Ben taksitle ev aldım ve her ay taksitini ödüyorum. Ramazan`da oruçlu haliyle iki iş yapmak zor, ama katlanmak zorundayız. Hem orucumu tutuyorum hem de ek işte çalışıyorum. Askeri ücret yeterli olsaydı bu işi yapmazdım. İşten geldikten sonra Ramazan`ı evimizde geçirirdim ama askeri ücret yetmiyor. Çocuklarımın geleceğini sağlamıyor. Sabah 07.30'da hastanedeki mesaim başlıyor ve saat 15.30`da bitiyor. Mesai bitiminden sonra gelip tezgâhımı kuruyorum. Çiğköfte, limonata, gibi iftarlıkları hazırlıyorum ve burada satıyorum. Allah`a şükür bazen iyidir bazen kötü. Yine de çok şükür, buna da razıyım. Günde ortalama 30-35 TL kazanıyorum." (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir