• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Karlıova`daki hayvan sahipleri endişeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlıova'da geçimini hayvancılıkla sağlayan bazı vatandaşlar, bu yıl havaların soğuk geçtiğini belirterek bu nedenle hayvanlarından istediklerin verimi alamadıklarını ifade etti.

Doğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere kış aylarında soğuk hava ikliminden dolayı Diyarbakır ve Şanlıurfa ile bu yörelere bağlı olan köylere göç etmek zorunda kalan hayvan sahipleri, gittikleri yerleri ücret karşılığı yaz aylarına kadar kiralamak zorunda kalıyor.

Daha sonra yaz aylarının gelmesiyle tekrar kendi memleketleri olan Bingöl`e geri gelmek zorunda kalan hayvan sahipleri, havaların aşırı soğuk olmasından dolayı hayvanlarından verim alamadıklarını dile getirdiler.

Mayıs ayı boyunca yağan yağmur sonrası Kartal, Şerafettin ve Bingöl dağlarında geçtiğimiz günlerde yağan kar yağışından sonra bölgede bir çok hayvanın telef olduğu öğrenildi.

Karlıova ilçesi Kilisek köyünde zorlu kışı şartlarından dolayı Güneydoğu'ya göç ettikten sonra köyüne geri dönen küçükbaş hayvan sahiplerinden Sabri Temiz, "Bahar ayının gelmesiyle yağışlar bir türlü durmadı. Daha şimdiye kadar böylesi garip bir sene görmedim. Yaşım 80 ilk defa böyle zorlu bir yıl gördüm. Bahar ayında yeniden kar yağmaya başladı. Hayvanlarımızı gece ağıllara koymak zorundayız. Normalde bahar ayında hayvanlarımızı içeri koymuyoruz. Bu aşırı yağıştan dolayı bir çok hayvan sahiplerinin hayvanları telef oldu. Hayvan piyasası bu sene yüksek ama soğuktan dolayı bir verim alamıyoruz." dedi.

 Havaların soğuk olmasında dolayı hayvanlarına barınma yeri yapan 73 Yaşındaki İbrahim Temiz ise, "Ömrümde ilk defa böyle bir sene gördüm. Bahar ayı bitti daha yeni kar yağıyor. Çok aşırı soğuk var ve buda hayvanlarımızı etkiliyor dedi. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir