• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
Belediyede işaret dili dönemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı, 3 aylık sürelerle 15'er kişilik gruplardan oluşan belediye çalışanlarına işaret dili kursu veriyor. Belediyede bulunan değişik birimlerde çalışan kursiyerler, işaret dili eğitimi alarak belediyeye gelen işitme engellilere yardımcı oluyor.

Düzenlenen kurs ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, kurs ile belediye çalışanlarının işaret dili öğrenmesi ve işitme engellilere yardımcı olmasının amaçlandığını söyledi.

İşitme engelli vatandaşların en büyük sorunlarının başkaları ile iletişim kuramaması olduğunu belirten Çelebi, bu vatandaşların artık belediyeye geldiği zaman sıkıntılarını daha rahat çözebileceklerini ifade etti.

Çelebi, “Belediye olarak olmazsa olmazımız bireylerin iletişim kurmasıdır. İşitme engelli bir kardeşimiz belediyeye geldiğinde karşısında onu anlayan birilerinin olması gerekiyor. Her daire başkanlığımızda 3-4 personel talep ederek kursa aldık.” dedi.

İşitme engelli çiftlerin evde çocukları ile yaşadıkları sıkıntıları da gidermek istediklerini ve bu açıdan da evlere bir alıcı bir de taşıyıcı cihaz yerleştirdiklerini belirten Çelebi, şöyle konuştu:

“Çocuk ağladığı zaman cihaz hemen titreşime geçiyor ve evdeki anne veya baba çocuğun ağladığını anlıyor. Yani çocuk göbeği çatlayıncaya kadar ağlamıyor. Bu da bir iletişim şeklidir. Şehirde yaşayan engellilerden gelen talepleri değerlendiriyor, bu doğrultuda da belediye personellerimize işaret dili kursu düzenliyoruz. Engellilerimize hizmet etmek bizim görevimizdir. Belediyemize gelen konuşma engelli vatandaşlarımızın daha işi hizmet almalarını istedik. Bu doğrultuda kendi belediyemiz içinde her birimden birkaç personelimizin işaret dili kursunu katılıp bu eğitimi almasını sağladık. Amacımız daha ulaşabilirlik anlamında bir belediyecilik hizmeti yapmaktır. Bunu sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor.”

Kursa katılan belediye görevlilerinden Sevgi Şaf ise kursun çok faydalı olduğunu, 2 aydır aldıkları kurs sayesinde işitme engellilere yardımcı olacak kadar bilgi sahibi olduğunu ve tüm kurumlarda bu tür kursların verilmesi gerektiğini belirtti. (İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir