• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bingöl`de "Müslüman Gençlik ve Geleceğimiz" konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Solhan'da faaliyet yürüten Çağrı-Der tarafından "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" kapsamında "Müslüman Gençlik ve Geleceğimiz" konulu konferans düzenlendi.

Solhan Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, İlahiyatçı Zeki Dinç konuşmacı olarak katıldı. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Dinç, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Her hayatın bir gün biteceğini ve akabinde bunun hesabının sorulacağını dile getiren Dinç, “Kendimizi tek düşünürsek ailemizi kurtaramayız, ailemizi tek düşünürsek Solhan`ımızı kurtaramayız, Solhan`ı tek düşünürsek Bingöl`ü kurtaramayız, sadece Bingöl`ü düşünürsek Türkiye'yi kurtaramayız, Türkiye`yi tek düşünürsek dünyayı kurtaramayız ve sadece dünyayı düşünürsek ahiretimizi kurtaramayız. Onun için bizim hedeflerimiz büyük olacak.” dedi.

“Bizim gençlerimizin hedefi büyük olacaktır.” diyen Dinç,  “Bizler Kur'an`da gençliği arayacağız. Kurtulan gençleri Kur`an da bulacağız. Bizler Hz. Adem`in dizinin önünde, onun ders halkasında ders alan, derslerini güzel kavrayan ve pratiğine döken Habil`i tanıyacağız. Gençlerimiz birer Habil gibi teslimiyetçi, fedakar, Allah`a kulluk görevini yerine getiren olmalıdır. Gençler, Hz. Adem`in hayatını okurken tevekkül edelim, dersler ve ibretler çıkaralım. Hz. Yusuf (as) güzel ve yakışıklı bir genç, kuyudan çıkarılıyor ve saraya götürülüyor. Ama Allah o genci imtihan ediyor, karşısında sarayların kraliçesi hem güzel, hem de şahsiyetli, bütün yüz güzellikleri kendinde barından bir Züleyha ile imtihan ediyor. Züleyha kendisine o çirkin işi teklif ettiği zaman Hz. Yusuf red edince kendisini zindan ile tehdit ediyor. Hz. Yusuf, 'zindanlar sizin davet ettiğiniz şeyden daha hayırlıdır' diyor. Gençler iyi tevekkül edelim. Kur'an`ın bütün kıssalarını dersler çıkararak saatlerce tevekkül edelim.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından daha önce yapılan ‘Kur`an Meali ve Siyer Sınavı`  ile ‘Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Program, yapılan duayla sona erdi.(İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir