• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Aşırı sıcaklara aldırmadan oruç tutuyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özellikle iftar saatine doğru çalışmalarını yoğunlaştıran Diyarbakırlı fırıncılar, 90 derecelik sıcağa aldırış etmeden ekmek çıkartarak, Ramazan ayında da halka hizmet etmeye devam ediyorlar.

Ramazan ayının bölgede biraz daha zor geçtiğini belirten fırıncılar, sektörlerinin hizmete yönelik olması sebebiyle bu zorlukların üstesinden geldiklerini söylediler.

20 yılı aşkın süredir fırın işletmeciliği yapan Hüseyin Börü, Ramazan ayının Diyarbakır gibi yerlerde daha zor geçtiğini ancak oruçla Allah rızası kazanıldığından bu zorlukları aştıklarını dile getirdi.

Börü, "Bu işin normalde fırıncılar için ayrı bir özelliği vardır. Fırının sıcak ve bunaltıcı olması nedeniyle elbette bizim için Ramazan orucu biraz meşakkatli oluyor. Bunun karşılığında mükâfat olduğu için sebat göstermek zorunda kalıyoruz. Diğer bir tatlı olan yönü ise iftar saatinin gelmesiyle sanki bütün çilelerden kurtuluyorsun.  Allah tarafından mükâfatlandırıldığımız için bu sevinç bizde oluyor. Biz halka hizmet ettiğimiz için işimizi hakka hizmet olarak görüyoruz. Sektör hizmet üzerine olduğu için gocunmuyoruz aksine şeref duyuyoruz. Arkadaşlarımız zor şartlarda oruç tutuyorlar ama iftar saatinde insanları doyurma ayrı bir lezzettir." dedi.

İnsanların Ramazan ayının bereketinden faydalanması gerektiğini dile getiren Börü, şunları söyledi: "Fırın işletmek normalde başka bir tarzda hiç kimsenin tahammül edebileceği bir durum değildir. Allah rızası olmasaydı burada hiç kimse oruç tutamazdı. Sırf mübarek Ramazan ve oruçtan dolayı insanlar dayanabiliyorlar. Ramazan orucu ümmet için verilmiş en büyük mükâfattır. Çünkü bu ayda günahlar affedilir, mağfiret alanına geçilir. Bu da güzel bir olgudur. Dışarıda o serin havada, klimanın altında olup da oruç tutmayan insanlara şaşıyorum. Ramazan bir şanstır, belki tövbe edilir. Hiç olmazsa fırıncıları ve inşaat işçilerini oruçlu gördükleri zaman biraz da olsa kendilerine gelsinler, biraz irkilseler. Artık bu hayatın şeytani yükünü üzerlerinden atıp, Rahmana doğru kendilerini yönlendirseler ne güzel olur. Onlar adına da üzülüyoruz. Biz bütün insanlığın Ramazan'ın nurundan faydalanmasını istiyoruz."

Emrah Dayansan da sıcaktan dolayı biraz zorlandığını belirterek, "İster istemez insan zorlanıyor. Normal günlerin dışında Ramazan'da saat 15.00'de geliyorum işe. Ateşin sıcaklığı sırtıma verince biraz zorlanıyorum. Zor da olsa dayanmaya çalışıyorum ve mecburen orucumuzu tutuyoruz. Aynı zamanda sahur vaktinde de çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Allah'ın verdiği güçle oruç tutabildiklerini dile getiren Salih Taruk ise "Fırınlarda genellikle herkes zahmet çeker. Ekmek pişiren arkadaşın işi daha zordur. Hava sıcaklığı dışarıda 40 dereceyken içeride 80 derecede oruç tutuyorlar. Burada manevi bir güç var. İnsanlar dışarıda oruç tutamazken biz burada tutabiliyoruz. Bu da Allah'ın verdiği bir güçtür. Zorlanmıyoruz, Allah'a şükürler olsun." şeklinde konuştu. (Emrah Deniz/Abdurrahman Tetik-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir