• DOLAR 32.486
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2491.086
  • ...
Gençlik sabah namazında buluşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Gençlik Merkezi, gençlerin sabah namazında camiye katılımlarını arttırmak amacıyla “Sabah Namazı” buluşmaları gerçekleştiriyor.

Yapılan programla ilgili bilgi veren Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran, sabah namazı buluşmalarına katılımın her geçen gün arttığını belirtti.

“Sabah namazı, günün ilk imtihanı, ilk ibadetidir”

Amaçlarının gençlerin İslam dinini öğrenmelerini sağlayıp, namazı sevdirmek olduğunu söyleyen Baran, “Sabah namazı, günün ilk imtihanı, ilk ibadetidir. Dolayısıyla güne iyi başlayıp ilk imtihanı başarmalısınız ki, diğer imtihan ve tehlikelere karşı daha güçlü ve donanımlı olasınız. Nitekim Peygamberimiz (sav), ‘Kim sabah namazını kılarsa, Allah'ın garantisi altındadır.` (Kütüb-i Sitte, c.17, s.541) buyurarak bu gerçeği belirtmiyor mu? Sabah namazını kılarak, güne ‘Allah'ın garantisi` altında başlayan bir mü'min, artık ertesi güne kadar karşılaşacağı mücadele ve tehlikelerde büyük bir güven ve güç sahibidir.” dedi.

Konuşmasının devamında Baran, şunları kaydetti: “Bir insan güne nasıl başlarsa, genellikle geceye kadar öyle devam eder. Güne iyi başlayan, nefis ve şeytana karşı giriştiği savaşta zafer kazanan bir mü'min yatıncaya kadar başarılı olacaktır. Sabah namazının sünneti bile dünyadan hayırlıdır. Sabah namazı o kadar önemlidir ki, onun sünneti bile teheccüd namazından sonra en kuvvetli sünnettir. Bu bilinçle gençlerimizi ‘Sabah Namazı` buluşmalarında bir araya getiriyoruz.” (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir