• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...
"Diyanet İşleri Başkanlığı aleyhine kirli propaganda yürütülmektedir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'da 48 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ), bazı yazılı ve görsel medyada Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e yönelik saldırıları kınadı.

Konuyla ilgili Van SDİ tarafından yapılan yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Mehmet Görmez'in itibarsızlaştırılmak istenmesinin kabul edilemeyeceği belirtildi.

Açıklamada, "Son birkaç gündür bazı yayın organlarında Sayın Görmez ve Diyanet İşleri Başkanlığı aleyhine kirli bir propaganda faaliyeti yürütülmektedir. Mehmet Görmez Hocaya FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen'e yazıldığı iddia edilen bir kitap takrizi ortaya atılarak saldırılması ve bu saldırının mütedeyyin camiaya yakınlığıyla bilinen bir medya grubu tarafından yapılıyor olması manidardır. Dünya Müslümanlarının dini liderlerinin örnek aldığı böyle bir kurumun yıpratılması düşündürücüdür. Daha önce benzer bazı hususlarda Diyanet İşleri Başkanlığımız ve başkanımızı yıpratma gayreti milletimizin sağduyusuyla akamete uğratılmıştı. Bu olayın da aynı akamete uğrayacağı kesindir. Milletimiz irfan sahibidir. Oynanan oyunların farkındadır, bu tür oyunlara müsaade etmeyeceği bellidir." denildi.

"'Diyanet İşleri Başkanı ölümden döndü' başlığı manidardır"

Geçtiğimiz günlerde bir dizi açılış programı için Van'a gelen Görmez'in İl Müftülüğü Hizmet Binası temel atma töreninde meydana gelen fırtınada çadırın uçması nedeniyle söz konusu yayın organı tarafından atılan "Diyanet İşleri Başkanı ölümden döndü" başlığının manidar olduğunun kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Özel olarak Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez geçen haftalarda Van'ımızı teşrif ettiklerinde birçok açılış, temel atma ve konferans gibi faaliyetler icra ettiler. İl Müftülük binamızın temel atma töreni esnasında platformda rüzgârdan dolayı uçan bir naylon parçasının savrulması neticesinde 'Diyanet İşleri Başkanı ölümden döndü' şeklinde haber servis edilmesi manidardır. Şuur altının bir tezahürüdür. Bu ifade tüm Van halkını üzmüştür. Bu propagandayı yapanlar 15 Temmuz günü okutulan salaların öcünü almaya çalışmakla beraber Mehmet Görmez üzerinden Diyanetin itibarını zedelemeye çalışmakta, dünyanın dört bir tarafına gönderilen FETÖ'yle mücadele edelim mektuplarının itibarını düşürme amacı taşımaktadır."

Halkın 15 Temmuz'da verdiği mücadeleyi 15 Temmuz'dan sonra yapılan saldırılar karşısında da vereceğinin bildirildiği açıklamada, "Bugüne kadar sayısız hizmetlere imza atmış olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve yönetim kadrosunun, art niyetli fikirlere, kirli düşüncelere teslim edilmesine gönlümüz asla razı değildir. Yapılan güzel hizmetlerin değerler boyutundan nasiplenmemiş olanlar, Diyanet üzerinden suyu bulandırmaya çalışanlar istediklerini elde edemeyecektir. Diyanet İşleri Başkanlığını itibarsızlaştırmak isteyen yanlış bir algı üzerine inşa edilmiş, kurgulanmış bu senaryonun yönetmenleri, fikir babaları şunu çok iyi bilmeliler ki manevi kimliğin kahramanları olan bu necip milletin evlatları, ezanın dinmemesi için 15 Temmuz'da nasıl bir mücadele verdiyse 15 Temmuz'dan sonra yapılan bütün saldırılar karşısında da mücadelesini bütün saldırılara karşı verecektir. Unutulmamalı ki 15 Temmuz'da asker kılığına girenler bu ülkeye nasıl kastetmişlerse 15 Temmuz'dan sonra vatansever kılığına girenlerin yaptığı bu tür saldırılar darbe severlerden farklı değildir." diye belirtildi.

"Fitne ateşine benzin taşıyan güruhları asla unutmayacağız"

Son olarak açıklamada, "Çığırından çıkarılmış, aynı itaat kültüründen sorgulayıcı, araştırıcı dindarlık kültürüne doğru bizleri taşımaya çabalayan böylesi bir kurumun ve bu kurum şahsında Diyanet İşleri Başkanının hedef alınmasının yalnızca bir Görmez Hoca meselesi olmadığı açıktır. Her ne maksatla olursa olsun böylesi bir saldırı karşısında susmamız beklenmemelidir. Bizler Van SDİ olarak Sayın Mehmet Görmez Hocanın ülkemiz için gerçek bir değer olduğunu biliyoruz. Kendisine karşı başlatılan bu linç kampanyasının bilinçli bir hareket olduğunun farkındayız. Bu kampanyayı başlatanları ve yayanları şiddetle kınıyoruz. Bu fitne ateşine benzin taşıyan, bu kampanyayı yapan güruhları da asla unutmayacağız. Türkiye çapındaki tüm duyarlı STK'ları ses vermeye, Görmez şahsında yapılan güzel hizmetlere sahip çıkmaya davet ediyoruz." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir