• DOLAR 32.58
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2441.556
  • ...
Diyarbakır`da PKK`ye ait sığınak kullanılamaz hale getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği 10 bin 73 asker, polis ve korucuyla beraber 6 ilçe, 104 köy ve mezrasında PKK`ye yönelik Pazar günü başlayıp, dün biten operasyonun bilançosunu yazılı açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

Operasyonda 5 köy ve mezrasında 68 ev ile eklentilerinde arama yapıldığı ifade edilen açıklamada, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, bir adet tabancanın ele geçirildiği belirtildi.

“Hafif Yaralama” ve “2313 Sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakebesi Hakkında Kanuna Aykırılık” suçlarından arama kaydı bulunan 2 şüphelinin gözaltına alındığına yer verilen açıklamada, gözaltına alınanların tutuklandığı ifade edildi.

30 ayrı yol kontrol noktasında 323 araç ve 869 şahsın sorgulaması yapıldığı belirtilen açıklamada, askerlik yoklama kaçağı olan 4 kişinin yakalandığına yer verildi.

Operasyonda PKK`ye ait bir sığınağın tespit edilmeye müteakip kullanılamaz hale getirildiği ifade edilen açıklamada, 128 kilo toz, 81 kilo kubar esrar olmak üzere toplam 209 kilo uyuşturucu madde ile 67 bin 250 kök kenevir bitkisi, bir adet av tüfeği, bir adet su motoru ve bir adet dalgıç su pompasının ele geçirildiği belirtildi.

Kenevir bitkisinden numune alınmasının ardından yerinde imha edildiği ifade edilen açıklamada, diğer malzemelerin savcılık talimatı ile muhafaza altına alındığı bildirildi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir