• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
"Namazın en hayırlısı, kıyamı en çok olandır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu sene Diyarbakır`da toplam 13 camide hatimle teravih namazı kılınıyor. Ergani ilçesinde de hatimle teravih namazı çarşı merkezinde yer alan Hacı Reşit camiinde kılınıyor. Her yaştan insanın iştirak ettiği teravih namazı öncesi İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan tarafından vaaz veriliyor.

Namaz sonrası İLKHA mikrofonlarına konuşan Arslan, hatimle teravih kılmanın önemine değindi. Ramazan orucunun bütün güzellikleriyle devam ettiğini belirten Arslan, “Teravihiyle, mukabelesiyle, iftarıyla, sahuruyla bütün güzellikler bir arada görülmektedir. Bu sene güzelliklerimizden, ayrı bir yeri olan ve güzellikleri taçlandıran hatimle teravih namazı, merkezdeki Hacı Reşit camiinde kılınmaktadır. Efendimiz (sav), ‘Cenab-ı Allah Ramazan orucunu size farz kıldı, ben de onun gecesinin ibadetini size sünnet kıldım.` buyurmaktadır. Âlimlerin ittifakıyla kim 20 rekât teravihi imamla beraber cemaatle kılarsa o, Resulullah Efendimizin gecesini ibadetle geçirmesi gibi olur.” dedi.

“Namazın en hayırlısı, kıyamı en çok olandır”

Hatimle kılınan teravihlerin, kıyamda daha fazla durulduğundan dolayı daha bir önemli olduğunu belirten Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Resulullah Efendimiz ‘Namazın en hayırlısı, kıyamı en çok olandır.` buyurmuştur. Hatimle kılınan bu teravihlerde kıyamda daha çok kaldığımız, meleklere benzediğimiz için daha önemlidir. Kıyamı daha fazla olduğu için daha önemlidir. Çünkü namazdan maksat Cenab-ı Allah`ın huzurunda biraz daha fazla durmak ve bu kıyamı uzatmaktır.”

Bazı insanların “Nerede namaz kısa sürüyorsa, kısa kılınıyorsa oraya gidelim.” düşüncesi içerisinde olduğunu belirten Arslan, bu düşüncenin yanlış olduğunu belirtti. Namazda önemli olanın kıyamın uzatılması olduğunu belirten Arslan, “Kıyamda kalan insanlar meleklere benzemektedir. Bu hatimle kılınan teravihimizde inşallah adeta meleklerin namazı gibi kıyamı uzatılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Arslan, teravih namazlarının İslam ümmetinin birlik ve beraberliğine vesile olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Hatimle teravih namazından memnun olduklarını dile getiren cami müdavimleri de ileriki yıllarda da hatimle teravihe devam edilmesini istediler. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir