• DOLAR 32.602
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2491.89
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Tekirdağ, Sivas, Giresun ve Gümüşhane çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

Son değerlendirmelere göre, yağışların Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Bilecik, Balıkesir ve Eskişehir çevreleri ile Burdur'un kuzey, Isparta'nın batı ve Bursa'nın güney kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ile 4 derece artacağı, kuzeydoğu kesimlerde 3 ile 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Batı bölgelerin iç kesimlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinde Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Bilecik, Balıkesir ve Eskişehir çevreleri ile Burdur'un kuzey, Isparta'nın batı ve Bursa'nın güney kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ani sel, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimleri ile İstanbul ve Tekirdağ çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Bilecik ve Balıkesir çevreleri ile Bursa'nın güneyinde kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

Ege: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde bölge genelinde kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerden itibaren batı kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Burdur'un kuzey ve Isparta'nın batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevreleri ile zamanla bölgenin kuzey ve batısının aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde iç kesimlerde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz ile Giresun ve Gümüşhane çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı bulutlu 28°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20°C

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 32°C

Erzurum: Parçalı bulutlu 23°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22°C

Muğla: Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 20°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ilk saatlerden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir