• DOLAR 32.575
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2427.169
  • ...
HÜDA PAR`dan "İstanbul`un Fethi" mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, İstanbul'un fethi yıldönümü dolayısıyla yayımladı mesajında, fetihle günümüzde dahi etkisi hissedilen bir dönemin kapısını açıldığı belirtti.

İstanbul'un fethinin, bir çağı kapatıp, yeni bir çağ açtığına işaret eden Elibüyük, bu fethin düşünce sisteminden yaşam biçimine kadar, hayatın her alanı için yepyeni bir dönem olduğunu ifade etti.

Elibüyük, "İstanbul'un fethiyle Batı , sadece askeri olarak yenilmedi, aynı zamanda fikri ve psikolojik üstünlüğü de kaybetti.Yeni bir dönem, yeni bir dünya tasavvuru oluştu. Günümüzde dahi etkisi hissedilen bir dönemin kapısı açıldı. Aşkın, inancın, umudun ve gayretin bir semeresi olan Büyük Fethin ,şüphesiz büyük sonuçları olmuştur. Jeopolitik ve jeostratejik açıdan fevkelade ehemmiyeti olan İstanbul'un Fethi bu gün bile istikbal tasavvurumuzda önemli bir yer teşkil etmektedir." dedi.

Elibüyük, mesajının sonunda "İstanbul'un fethinin 564. sene i devriyesini yad eder, fethin ruhuna uygun hür ve adil bir toplum düzenine kavuşmayı Cenab-ı Allah'tan niyaz ederiz." temennisinde bulundu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir